[#1] Adapter/płytka ZILOG
Wpadlo mi w rece cos takiego :

Czy ktos wie co to moze byc i do czego to sluzy ?
[#2] Re: Adapter/płytka ZILOG

@rs2008, post #1

A to na pewno do Amigi jest? Na tej płytce jest mikrokontroler oraz pamięć. Może służyć do czegokolwiek, zależnie od tego co jest w tej pamięci zaprogramowane ;).
[#3] Re: Adapter/płytka ZILOG

@strim, post #2

Moze to turbo do ZX81/ZX Spectrum?
[#4] Re: Adapter/płytka ZILOG

@rs2008, post #1

CMOS Z8 microcontroller. ROMless, RAM 256 bytes, speed 20 MHz, 52 lines I/O, 3.0V to 5.5V in 68-pin PLCC package. Operational temperature range from 0°C to 70°C.
INFO PDF
mikro-kontroler używany między innymi w przemyśle grzewczym w automatyzacji urządzeń...

P.S.
J3 zerwany pomysł

Ostatnia aktualizacja: 31.05.2012 22:19:33 przez Advesarius
[#5] Re: Adapter/płytka ZILOG

@rs2008, post #1

Może to też pochodzić ze starego tunera TVSAT, nie wiem do czego to dokładnie służy ale mam 2 takie podobne płytki wyjęte właśnie z tunerów.
[#6] Re: Adapter/płytka ZILOG

@rs2008, post #1

No jedno jest pewne, żadnej Amigi tym nie dopalisz. ;)
[#7] Re: Adapter/płytka ZILOG

@rs2008, post #1

ZILOG to producent Z80.

Wątpie, żeby cokolwiek zrobili do Ami zasilanej M68K
[#8] Re: Adapter/płytka ZILOG

@superbonio, post #5

Prawdopodobnie masz racje, to chyba plytka do tunera TVSAT . Ciekawe do czego mogla sluzyc ?

Dzieki !!!
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem