[#1] Ktory pin? (FastATA)
Rozlozylem Ami na czesci pierwsze, odkurzylem wszystko, nasmarowalem wentylatory, poskladalem i...wszystko dziala oprocz kontrolki HD.

Czy ma ktos pod reka instrukcje od FastATA (do swojej aktualnie nie mam dostepu) i wie gdzie podlaczyc czarny kabelek, do standardowego kontrolera?
Z pamieci podlaczylem do 3-ciego pinu od lewej strony, w gornym rzedzie (patrzac na plyte w wiezy). Czy tak to ma byc?

..o.................
....................
[#2] Re: Ktory pin? (FastATA)

@Andrzej Drozd, post #1

Z tego co napisales, przewod jest podpiety poprawnie.
Ale dla pewnosci opisze to po swojemu: trzeci pin od strony modulatora w rzedzie przy kosci LISA.
[#3] Re: Ktory pin? (FastATA)

@Andrzej Drozd, post #1

U mnie jak patrząc to jest od prawej strony.

ˇˇ
ˇˇ
ˇ*
ˇˇ
ˇˇ
ˇˇ
ˇˇ
ˇˇ
ˇˇ
ˇˇ
ˇˇ
ˇˇ
ˇˇ
ˇˇ
ˇˇ
ˇˇ
ˇˇ
ˇˇ
ˇˇ
ˇˇ
ˇˇ
ˇ1
[#4] Re: Ktory pin? (FastATA)

@Andrzej Drozd, post #1

OK

A co do kontrolki, to problemem okazala sie przerwa w kiepskiej jakosci plytce z diodami

PS. Dziwne to jest. Gdy Amiga jest czysta, cicha oraz lepiej chlodzona to wydaje sie ze nawet system dziala szybciej i stabilniej ;)

"Czary czy co? Kalafonia pachnie jak jantar, prawdziwy jantar"
[#5] Re: Ktory pin? (FastATA)

@Andrzej Drozd, post #4

Hehe dziwne to ale nie czary są, że mi system działa szybciej z VisualPrefs powaga :D i tylko 14 sekund system AmigaOS 3.9 się wczytuje na A1200 z duperelami partycja systemowa w PFS3 dysk Samsung transfer 5MB/s z FastATA (a mam jeszcze szybszy dysk Seagate trochę ponad 6MB/s i dyski SCSI jeszcze nie działają), bez dupereli jakieś 5 sekund na A1200 AmigaOS 3.9 się ładuje, heh czy to długo
[#6] Re: Ktory pin? (FastATA)

@Andrzej Drozd, post #4

No to moze dlatego ze wraz ze wzrostem temperatury charakterystyki ukladow scalonych moga znacznie odbiegac od pozadanych wartosci...co za tym idzie moga pojawiac sie dluzsze opoznienia, przeklamania, a nawet zwiechy...
zycze powodzenia w dalsze amigowej drodze ;]
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem