[#1] pomocy!!!
chciałem zainstalować sterowniki CD-ROM w AMI 1200 ale nic z tego nie wyszło, a przy starci pokazuje sie komunikat:
Unable to open CD:1
Device scsi. device
unit 14
jak to usunąć :(

[#2] Re: pomocy!!!

@seb@, post #1

1. chyba cd1: nie cd:1 ;)
2. zmien unit w devs:dosdrivers/cd(numer) na odpowiedni do sposobu w jaki podlaczyles CDika - primary master (watpie) - 0, slave - 1 itd.

[#3] Re: pomocy!!!

@seb@, post #1

A jak instalowałeś te sterowniki? Z jakiego pakietu korzystałeś?
[#4] Re: pomocy!!!

@Kitech, post #3

instalowałem z dyskietki, a nazwe musze sprawdzić bo nie pamietam

[#5] Re: pomocy!!!

@seb@, post #4

Jezeli instalowales installerem z tej dyskietki ktora ci wyslalem (gcd z dodatkowym amicdfs i cachecdfs w starszych wersjach), to masz zainstalowany Devs:cd.device, L:AmiCDFilesystem i mountliste CD0: w Devs:DOSDrivers. Wszystko powinno odrazu dzialac. Chyba ze zworka w CD-ROMie nie jest ustawiona na Slave. Ogolnie wystrtuj system z tej dyskietki. Na blacie (pulpicie) wyskocza trzy ikonki. Sprawdz kazda z nich. Przed sprawdzeniem kolejnej koniecznie zrob reset. Daj znac co sie dzieje.
[#6] Re: pomocy!!!

@Andrzej Drozd, post #5

Należy zwrócić uwagę na to "unit 14"?!!! Wydaje mi się, że tu tkwi problem.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem