[#1] Dysk samostartujący w CDTV
Witam.
Niedawno wpadła mi w ręce Amiga CDTV. Czy można tak spreparować na PC dysk CD, aby był automatycznie uruchomiony przez CDTV? Mam sporo ADF-ów i chciałbym tak przygotować dysk, aby po włożeniu płyty do czytnika uruchomił się Workbench i z jego poziomu mógłbym uruchomić jakiś program do zgrywania ADF-ów na dyskietki. Jaki program do nagrywania ADF-ów lub DMS-ów polecacie pod KS1.3? Ważne, żeby pliki do zgrania wybierało się myszką bo nie mam do CDTV klawiatury.
[#2] Re: Dysk samostartujący w CDTV

@Andrzej, post #1

A od czego google?
Wpisujesz : cdtv boot cd i piewszy link zalatwia sprawę.
Nie ma programu z GUI pod kick1.3 do obslugi ADF, ale w latwy sposób mozna sobie w AmigaDOS napisac odpowiedni skrypt lub podpiac pod jakis filemanager
[#3] Re: Dysk samostartujący w CDTV

@Norbert, post #2

O żesz w mordę. Ale ze mnie sklerotyk. Dziękuję. Przecież ja ten link miałem już w zakładkach od kilkunastu dni i zupełnie o nim zapomniałem. No to biorę się do pracy.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem