[#45]
Re: Nowe joysticki - epilog
@jubi,
post #1
Witam,
już miałem kliknąć "kup teraz" na znanym serwisie aukcyjnym i zakupić kilka joysticków od firmy ze Skórzewa (za ~ 400 zł), co sprzedaje nowe sztuki, lecz coś mnie tknęło i zacząłem szukać w grafice google jak wygląda oryginalne pudełko (tzw. box) firmy Quick Joy i Quick Shot, ba nawet "wytargałem" swojego starego Quick Joy'a w boxie z piwnicy i szczęka mi opadła, bo oryginalnie owe firmy na pudełkach ("boxach") umieszczają swoje logotypy/nazwy firm, a w firmie ze Skórzewa jak dobrze się przyjrzeć widniej skrót "QJ" lub QS, a pod spodem napis "Quality Joystick" . Wynika z tego ,że są to zwykłe chińskie podróbki warte co najwyżej 5 zł. Piszę, to, by ostrzec innych, że z firmami Quick Joy (QJ) lub Quick Shot (QS) maja tyle wspólnego, co nic!!!!!
Wydaje się, że sprzedawca chyba o tym wie, bo w tytułach aukcji nie widnieje nazwa firmy (np. Quick Joy) tylko np. megastar lub Supercharger.
Przyznać jednak muszę, że Chińczycy bardzo "wiernie" podrobili oryginał i jak widać wielu dało się już złapać (nabrać). Zaznaczam, że każdy ma wolny wybór i zrobi co uważa za słuszne, ale to nie "fair" robić ludzi w balona.
Co do firmy,ze Skórzewa, to szwagier u nich kupował basen i potwierdził, że "ciągną" z chin całe kontenery.
Pozdrawiam wszystkich maniaków-Amigowców