kategoria: CD32
[#1] jak naprawić klapę od cd32?
witam,
mam amige 32 w którym mechanizm podtrzymywania klapy się zepsuł. uszkodzeniu uległa metalowa sprężynka ( czy coś takiego ) metalowy zawias i części plastykowe do którego jest przykręcony zawias jest cały. ma ktoś jakiś pomysł jak to zreperować??

pozdrawiam :)
[#2] Re: jak naprawić klapę od cd32?

@mokote, post #1

ktos na forum dosztukowal podobną sprężynkę i podobno to działa. Ja w swojej nie mam jej od 1996 roku i poza tym że klapke trzeba przytrzymac przy wkladaniu i wyjmowaniu plyty, to nie ma to wiecej wplywu na dzialanie i eksploatacje konsoli.
[#3] Re: jak naprawić klapę od cd32?

@mokote, post #1

Ja to kiedyś naprawiłem u siebie ale ,nie pamiętam nawet w czym był problem i jak to rozwiązałem.
a rozbierać Amigi nie mam zamiaru.
ale chyba cos tam adaptowałem ze sprężynką i poprawiłem po fabryce.
[#4] Re: jak naprawić klapę od cd32?

@damianx, post #3

nie mam nawet pozostałości po tej sprężynce i nie wiem jak mogło by to wyglądać ;p
[#5] Re: jak naprawić klapę od cd32?

@mokote, post #4

Jak podasz adres na @ to ci wyśle ten cały mechanizm
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem