[#1] Zasilanie 040
Czy zasilacz czarny 25w (5V = 3.0A , 12 V = 500 mA) pociągnie Apollo 040/40 + Hdd 3,5 ?? Wiem że HDD nie może byc przy tej karcie zasilany z gniazda FDD wiec jak to zrobic inaczej??

pozdro

[#2] Re: Zasilanie 040

@Malin, post #1

Powinien wystarczyć. Po prostu sprawdź - jak system zacznie się często wieszać, to masz 90% pewności że są problemy z zasilaniem.
HDD możesz zasilać chociażby bezpośrednio z gniazda zasilacza w A1200.
[#3] Re: Zasilanie 040

@Malin, post #1

ja też mam pytanie zwązane z zasilaniem... a właściwie z zasilaczem - dlaczego do jasnej Amigi zrobili czarny zasilacz?

[#4] Re: Zasilanie 040

@Malin, post #1

powinno daę radë :D
a jak nie to w MA byî taki artykuî 'i have a power' a w nim sposób podpiëcia gniazdek ( a raczej wtyczek ) zasialania zaraz za poczâtku pîyty a1200

[#5] Re: Zasilanie 040

@Jarek, post #3

dlaczego do jasnej Amigi zrobili czarny zasilacz?

Bo czarny wyszczupla. :D
[#6] Re: Zasilanie 040

@11MASTEr, post #4

Ma ktoś możliwość zeskanować ten artykuł i przesłac?? Tak sie składa że nie zabardzo mam dostęp do prasy Amigowej...

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem