kategoria: A500
[#1] A500 + flop od peceta
No właśnie wszystko ładnie hula, ale nie mam tulejek dystansowych (amiga z odzysku).

Może ktoś, kto używa takiej kombinacji, mógłby pomierzyć długości takich tulejek, toby mi zaoszczędziło metody prób-i-błędów ?
[#2] Re: A500 + flop od peceta

@zyga64, post #1

To nie jest tak do końca proste. Tulejki mogą być różne. To zależy od stacji zn. producenta.
Jeśli dasz za wysoko lub nisko to dyskietka może się blokować przy wysuwaniu.
Co producent to trochę inaczej.
Rozumiem że chodzi o 500 ?
[#3] Re: A500 + flop od peceta

@Dark_luke, post #2

Dokładnie.

Czyli pozostaje metoda prób i błędów. Spoko. To też daje satysfakcje :)
[#4] Re: A500 + flop od peceta

@zyga64, post #1

Ja podnosiłem 5mm wyżej i pasuje idealnie - stacja NEC (3xsłupki montażowe wyższe niż standardowe + 1xdystans). Generalnie stacje PC są w miarę standardowych rozmiarów. Mam kilka w domu i są podobnych rozmiarów, choć pewnie może się trafić jakieś dziwadło.

Ostatnia aktualizacja: 15.06.2012 21:21:00 przez nazwa_użytkownika
[#5] Re: A500 + flop od peceta

@nazwa_użytkownika, post #4

Ja nie miałem oryginalnych słupków montażowych, ale poradziłem sobie następująco:

- na tył: 2 x tulejki dystansowe od montowania płyty PC wkręcone jeden w drugi + wyrównanie 2-ma podkładkami,
- z przodu: tulejka do mocowania kabla (taka, co są ich dwie przy każdym porcie)

Przycisku nie przerabiałem. Powiększyłem pilnikiem otwór w obudowie amigi. Wszystko hula, nic nie haczy.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem