[#1] NEC MultiSync LCD 1500M
czy ktoś może zna jaką ma czćstotliwość sygnałuten panel LCD
poziomą (kHz):
pionową (Hz):

[#2] Re: NEC MultiSync LCD 1500M

@seb@, post #1

Ech... lenistwo czy brak pomysłów?
5 sekund + google = ...

http://www.nec.se/upload/Specifikationer/spec_lcd1500m_e.html

Ostatnia modyfikacja: 22.10.05 18:12
[#3] Re: NEC MultiSync LCD 1500M

@Solo Kazuki, post #2

wielkie dzieki :D jednak SONY ma lepsze
Analogowa czestotliwość pozioma (kHz)
28–61
Analogowa czestotliwość pionowa (Hz)
48–75

[#4] Re: NEC MultiSync LCD 1500M

@seb@, post #1

"Multisync" a nie łapie 15 Khz?

[#5] Re: NEC MultiSync LCD 1500M

@Prince, post #4

a gdzie taki kupić

[#6] Re: NEC MultiSync LCD 1500M

@seb@, post #5

1. Zdobycie nawet zwykłego CRT z pasmem zaczynającym się od PAL (15625 hz; 50 Hz) jest bardzo trudne. Najpopularniejsze to Microvitek M1438 i Commodore 1084S. Słyszałem również coś o NEC-ach...

2. Jeśli chodzi o LCD to dokładnie nie wiem, ale wydaje mi się że telewizory LCD powinny mieć wejście "łapiące" PAL. Ale jak to się ma w praktyce tego nie wiem.

3. Może rozwiązaniem byłby ScanDoubler?

A gdzie kupić? Allegro, Sklepy RTV, ogłoszenia...

[#7] Re: NEC MultiSync LCD 1500M

@Prince, post #4

Jak zdecydowana większość monitorów Multisync.

[#8] Re: NEC MultiSync LCD 1500M

@Prince, post #6

mam Scandoubler FF ELBOX zewnetrzny :D tylko nie mam możliwości sprawdzenia poszczególnych paneli LCD i musze jakos wybrać odpowiedni

[#9] Re: NEC MultiSync LCD 1500M

@Prince, post #6

Ad 1. To że coś jest trudne nie znaczy że jest niemożliwe.

Ad 2. Zresztą, są nawet monitory LCD "łapiące" sygnały 15kHz, chociaż trochę trzeba się naszukać. Ale "dla chcącego..." - kilkanaście minut wystarczy poszukać po necie jakie modele odbiorą sygnał 15kHz, a następnie się o nie popytać (to już trudniejsze)

Ad 3. Ale mnie wiem, czy taniej nie wyjdzie wyżej wspomniany monitor. Problemem tylko jest "robocizna własna" związana z poszukiwaniami

[#10] Re: NEC MultiSync LCD 1500M

@Prince, post #6

Zdobycie takiego LCD to obecnie żaden problem :)
Wystarczy pierwszy lepszy sklep RTV i obojętnie jaki Monitor LCD z TV. Sam tak mam podłączoną Ami :) RGB pod RGB, a VGA z CV64 do VGA w monitorze i po problemie. Oczywiście nie ma tu takiej wygody i satysfakcji, że wszystko przełącza się za jednym zamachem zmieniając częstotliwość, ale i tak wystarczy przełączyć jeden przycisk, gdy z systemu włączam jakiś program niesystemowy. No i cena obecnie jest całkiem niezła. Ja za 17" dałem nieco ponad 1200zł.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem