[#1] p2p?
Jest na Amigę jakiś programik p2p? Coś w stylu pecetowego e-mule lub podobnych? Głównie chodzi mi o classica ale ciekaw także jestem czy coś takiego na MOSie i AOS4 istnieje...

Z góry dzięki za odp :)
Pozdrawiam!
[#2] Re: p2p?

@Radek, post #1

oj joj, a jest opcja szukaj.....

Byî Amigift- ale to historia;
teraz pozostaje tylko ctorrent.

[#3] Re: p2p?

@Radek, post #1

Na MOSa jest BitTorrent, MLDonkey, Bourriquet i jeszcze kilka innych.
[#4] Re: p2p?

@marcik, post #3

Niech lepiej ktoś się odezwie używający BitTorrenta.
[#5] Re: p2p?

@11MASTEr, post #2

> Był Amigift- ale to historia

No... nie do końca. Wprawdzie słabo mu to idzie ale autor (Diego C.) cały czas pracuje nad rozbudową i ulepszaniem. Obecnie niestety są dostępne wersje z 2004 roku

http://amigift.sourceforge.net/

najnowsze wersje (2.x) są jedynie dostępne w wersji beta dla betatesterów. A czekam z niecierpliwością na nową wersję w "pełnej" wersji, bo prócz dostępnych w wersji 1.x OpenFT, FastTrack, Gnutella i Soulseek także m.in. Ares, DC i BitTorrent! Szykuje się niezły "kombajn" ;)

[#6] Re: p2p?

@Solo Kazuki, post #5

> A czekam z niecierpliwoôciâ na nowâ wersjë w "peînej" wersji, bo prócz dostëpnych w wersji 1.x OpenFT, FastTrack, Gnutella i Soulseek takűe m.in. Ares, DC i BitTorrent! Szykuje sië niezîy "kombajn"

teű czekam :D

[#7] Re: p2p?

@deez, post #4

Ja go uzywam, ale tylko do jakis malych plikow.

[#8] Re: p2p?

@deez, post #4

A o co chodzi? Co prawda uűywam cTorrent, ale...

Ostatnia modyfikacja: 25.10.05 00:22
[#9] Re: p2p?

@marcik, post #7

Aha, jeśli do małych plików to pewnie długo nie miałeś BT uruchomionego ? U mnie losowo (najczęściej po dłuższym czasie) potrafi zamrozić system.
[#10] Re: p2p?

@Solo Kazuki, post #8

Urodziło się pytanie w między czasie:) Da się zrobić plik torrentowy CTorrentem (bo chcę "wystawić" coś)?
A system zwieszał mi się wtedy dlatego, iż wiatrak na G4 przestał działać, a ja o tym nic nie wiedziałem.
[#11] Re: p2p?

@deez, post #10

> Da sić zrobić plik torrentowy CTorrentem

Tak

[#12] Re: p2p?

@Solo Kazuki, post #11

Jak ?
[#13] Re: p2p?

@deez, post #12

There are a few parameters for this. Check "ctorrent -h" for more details.
Example: ctorrent -t -u http://mongo56.org:3535/announce -s my.torrent file.zip

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem