kategoria: A500
[#1] gdzie kupić mysz do amigi ?! Szczecin ?!
witam,
mam problem, kupiłam właśnie amigę, ale niestety w komplecie mam 3 joy'e i brak myszki... a czas mnie mocno nagli bo to prezent dla brata który ma urodziny dzisiaj, i poszukuję myszki na miejscu (Szczecin...)

bardzo mocno proszę o pomoc, a może jakiś Szczecinianin ma odsprzedać ?
pozdrawiam
Ala
[#2] Re: gdzie kupić mysz do amigi ?! Szczecin ?!

@alekone, post #1

Witaj! Trudno będzie w twoim mieście o sklep z takimi rzeczami moja droga, ale mamy tutaj mapę amigowców, jeśli nikt na forum się nie odezwie, to może tam...

http://paubase.ppa.pl/mapa.php
[#3] Re: gdzie kupić mysz do amigi ?! Szczecin ?!

@alekone, post #1

W dziale gielda jest czlowiek ktory sprzedaje CannonFodder na cd32 - na jego stronie widzialem wczoraj tez myszki :)
[#4] Re: gdzie kupić mysz do amigi ?! Szczecin ?!

@WojT_GL, post #3

Ja jestem z okolic Szczecinka więc do Szczecina jest kawałek... może mccenex lub jakiś jego kolega ma zbędną myszkę.

PS. Wojt_GL dziękuję za reklamę ;)
[#5] Re: gdzie kupić mysz do amigi ?! Szczecin ?!

@miro_78, post #4

To nie jest reklama ale czy nie byłoby dobrze skorzystać z eFUNZINe - jeżeli nie uda się "na dzisiaj" to może da radę wysłać kurierem z odbiorem w sobotę...

Ostatnia aktualizacja: 29.06.2012 09:18:34 przez mallorn
[#6] Re: gdzie kupić mysz do amigi ?! Szczecin ?!

@mallorn, post #5

no właśnie problem tkwi w tym że potrzebuje na dziś, bo robię bratu urodzinowa impreze niespodzianke.

Załatwiłam pierwszego PSX, Nindendo stare, Amigę, wszyscy przebierają się w stylu lat90', słodycze z lat 90' (flipsy, center shocki, andruty itp) ...

dlatego koniecznie na dziś potrzebuję, nawet żeby pożyczyć na jeden wieczór

heup :(
[wyróżniony] [#7] Re: gdzie kupić mysz do amigi ?! Szczecin ?!

@alekone, post #6

Pamiętaj, że zawsze możesz "emulować" mysz za pomocą klawiatury. Trzymasz prawy klawisz "Amiga" i ruszasz klawiszami kursorów. Prawy i lewy Alt to odpowiednio PPM i LPM, a jak przytrzymasz jeszcze Shift to wskaźnik będzie się przesuwał szybciej.
[#8] Re: gdzie kupić mysz do amigi ?! Szczecin ?!

@recedent, post #7

Trochę nie wygodne to :) No, ale lepszy rydz niż nic :)
A w Cannon Fodder jak zagra? :)
[#9] Re: gdzie kupić mysz do amigi ?! Szczecin ?!

@parallax, post #8

Sorry Winnetou. Gdyby chodziło o Tarnów i okolice to mogę użyczyć choćby i pięć myszek (w tym trzy "trumienki"). Ale Szczecin... Nawet gdybym nadał przesyłkę konduktorską "Przemyślaninem" to będzie dopiero jutro, o wpół do szóstej rano (nie licząc opóźnienia, które już w Tarnowie dochodzi do 40 minut) :)
[#10] Re: gdzie kupić mysz do amigi ?! Szczecin ?!

@recedent, post #7

nie działa mi poruszanie myszki za pomocą klawiatury ...
nic się nie dzieje jak trzymam prawy klawisz amigi i klikam na strzałki ;(
[#11] Re: gdzie kupić mysz do amigi ?! Szczecin ?!

@alekone, post #10

Ponieważ opcja ta działa tylko w systemie, w większości gier niestety nie.
[#12] Re: gdzie kupić mysz do amigi ?! Szczecin ?!

@alekone, post #1

Jak to jest tylko do grania to narazie może myszka nie będzie ci potrzebna ? Dokupisz sobie pozniej.
[#13] Re: gdzie kupić mysz do amigi ?! Szczecin ?!

@Art, post #12

98% amigowych gier wymaga tego urządzenia w sekundę po włożeniu dyskietki
[#14] Re: gdzie kupić mysz do amigi ?! Szczecin ?!

@_arti, post #13

jak podłączysz joy w drugie gniazdo wystarczy klik firem..
[#15] Re: gdzie kupić mysz do amigi ?! Szczecin ?!

@AdamZeku, post #14

Nie wiedziałem.
[#16] Re: gdzie kupić mysz do amigi ?! Szczecin ?!

@_arti, post #15

raczej stary nie pisałem tego do Ciebie, tylko do tej Panny której nie dajesz rozsądnej odp..

Ostatnia aktualizacja: 30.06.2012 19:39:54 przez AdamZeku
[#17] Re: gdzie kupić mysz do amigi ?! Szczecin ?!

@AdamZeku, post #16

następnym razem jak będziesz chciał napisać do panny, to proponuję odpowiadać na post panny, a nie pierwszy z brzegu.
[#18] Re: gdzie kupić mysz do amigi ?! Szczecin ?!

@AdamZeku, post #16

No to musimy wypić flache za pomyślne rozwiązanie sprawy. Ja grałem w Rick Dangerous tylko joy wpięty bez myszki a reszta to działała po naciśnięciu spacji czy "A"
[#19] Re: gdzie kupić mysz do amigi ?! Szczecin ?!

@snajper, post #17

propozycja odrzucona.. ale stwierdzenie faktu, godne choćby zastanowienia..
[#20] Re: gdzie kupić mysz do amigi ?! Szczecin ?!

@alekone, post #1

Po czasie natrafilem na ten watek, ale tak czy inaczej myszki na sprzedanie zadnej nie posiadam, wiec i tak bym nie pomogl. wszystko niestety daleko od szczecina, tylko przez Internet ... smutne ...
[#21] Re: gdzie kupić mysz do amigi ?! Szczecin ?!

@alekone, post #1

Kup sobie taki zestaw (ja taki mam) i zostań szczęśliwy. Amigowe myszki to była katorga ;)

Adapter myszy USB - http://allegro.pl/adapter-myszy-usb-do-komputera-amiga-i2464430168.html

Mysz optyczna Omega - http://allegro.pl/myszka-mysz-optyczna-usb-omega-om-231-3d-800dpi-i2407144722.html

PS. Ja taką mysz kupiłem za 11 zł w Realu, a w internecie, niekoniecznie na Allegro, znajdziesz także za około 10.99.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem