[#1] Problem z rozdzialka
Otoz kiedy probuje otorzyc blat w rozdzialce 1024x758 to, owszem obraz jest, ale straszie ciemny (rozjasnianie monitora nic nie daje ofkors), w 800x600 wszystko jest dobrze... To cos z monitorem (zepsuty?) czy raczej wina zle ustawionego picassao? Moj konfig:medek1200,voodoo3 odpalony na picasso96

[#2] Re: Problem z rozdzialka

@Mat, post #1

Nie napisałeś co to za monitor, może po prostu nie wyrabia.
[#3] Re: Problem z rozdzialka

@Sylwester, post #2

Ale wtedy, mysle, ze wogole by nie pokazal obrazu (wylaczyl by sie tak jak robi przy wyzszych niz 1024... rodzialakach). To jest monitor Deawoo 15" model 518B wyprodukowany w 98r.

[#4] Re: Problem z rozdzialka

@Mat, post #3

Hmm. Miałem długie lata identyczny monitor (na PieCu) i spokojnie wyrabiał na takich parametrach. Stawiałbym na ustawienia w Picasso96Mode (aczkolwiek na pewno nie jestem ekspertem w tej materii).
Pozdro.

[#5] Re: Problem z rozdzialka

@Kitech, post #4

no wlasnie ja tez...Moze ktos sie co moglem zle ustawic?

[#6] Re: Problem z rozdzialka

@Mat, post #5

Nic. VooDoo3 ma trochę ciemniejszy obraz (wcześniej miałem CV64). Szczególnie to widać przy 3D. Niestety stare mokitory tak mają. Ja w swoim podkręciłem jasność i pomogło. Co do ustawień w Picasso96, to tam się jasności nie ustawia.
[#7] Re: Problem z rozdzialka

@kmilota, post #6

>Co do ustawień w Picasso96, to tam się jasności nie ustawia.

Tak, wiem. Chodzilo mi raczej o jakies inne ustawienia, jakies odchylenia, kiloherce i inne takie (o ktorych ja za duzego pojecia nie mam)

[#8] Re: Problem z rozdzialka

@Mat, post #7

odchylania czy rozdzielczosc nie maja zbyt wiele wspolnego z intensywnoscia czy jaskrawoscia...jedynie zatem cos co praktycznie wszedzie nazywa sie gamma correction-radze ewentualnie poszukac podobnej opcji.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem