[#1] CyberStorm MKII + Blizkick = problemy
Mam kłopoty z poprawną pracą BlizKicka na karcie CS MKII 060.

Nawet podając parametr KICKFILE * komputer wczytuje co prawda ROM i resetuje system, ale każde naciśnięcie trójcy Ctrl+LA+RA powotuje reset i zawiśnięcie systemu jeszcze przed pokazaniem się tęczy.

Z kolei jeśli ładuję custom ROM to potrawi się zawiesić już po wczytaniu ROM-u i posłaniu sygnału do resetu.

Jedyne co wtedy można zrobić to trzymać trójcę 10 sekund (wymusza wywalenie romu) albo wyłączenie i włączenie komputera.

Czasem zdarzy mu się wczytać custom kickstart i pójść dalej, przy czym każdy następny reset powoduje opisany zwis...

Ręce mi opadają, jestem przykuty do SetPatcha + ROM Update, co nie jest zbyt eleganckim rozwiązaniem IMHO, i przypuszczalnie powoduje okazjonalne zwiechy u mnie.
[#2] Re: CyberStorm MKII + Blizkick = problemy

@altcomputing, post #1

Jesteś pewien co do tego, że mapowany rom jest w odpowiedniej wersji? Sprawdź może jak będzie się zachowywał jak zgrasz swój oryginalny kickstart z kości do pliku i go zmapujesz.
[#3] Re: CyberStorm MKII + Blizkick = problemy

@gorzyga, post #2

Właśnie napisałem powyżej, że nawet jeśli każę blizkickowi mapować ROM prosto z kości ROM, mam tak samo wywałki (blizkick kickfile *)
[#4] Re: CyberStorm MKII + Blizkick = problemy

@altcomputing, post #3

A tak, racja, nie znałem tego parametru. Widzę z podpisu, że masz 144MB ramu - masz całość wpiętą w kartę turbo, czy np. część jest na płycie? Jeżeli masz dwa rodzaje pamięci fast, może warto sprawdzić, czy mapowanie romu do konkretnej pamięci nie powoduje problemu...
[#5] Re: CyberStorm MKII + Blizkick = problemy

@gorzyga, post #4

mam 128 na CS i 16 na płycie, ale to już też sprawdziłem :P

W ogóle to dzisiaj sobie nachachmęciłem na partycjach i SFS na partycji systemowej poszedł się... pasać. Na szczęście SFSSalv odzyskał system.

Co się uwalczyłem to głowa mała, w końcu udało mi się uruchomić combo scsi.device 43.45 i PFS3ds na dysku 160GB :)

Teraz kończę przenoszenie danych na wspomniany dysk 160GB i biorę się od nowa za walkę z BlizKickiem.

Spróbuję go też odpalić z innego systemu, chociaż wątpię żeby miało to coś wspólnego (blizkick nie korzysta z żadnych zasobów dyskowych poza sobą samym i podanymi mu plikami).
[#6] Re: CyberStorm MKII + Blizkick = problemy

@altcomputing, post #5

Zawsze możesz go spróbować odpalić z dyskietki :)
[#7] Re: CyberStorm MKII + Blizkick = problemy

@gorzyga, post #6

Niebardzo mam ochotę się katować :D
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem