[#1] kiedy przypis? (fastAta)
Uzywam bppcfixa, ktory jest odpalany z s-s jako pierwszy (ma on za zadanie zrobic dodatkowy reset, zeby wywalic z pamieci powerup). Czy przypisy do fast aty powinny byc przed nim czy za nim? A moze to obojetne?
Tak pozatym, to nie wiem czemu ale instaler aty dopisuje mi tylko dwie liniki do s-s (na samej gorze s-s): stack(tu jakies liczby) i ata3.driver QUIET, dlaczego nie dopisuje reszty (tj.ata3prefs i checkLBM)?

[#2] Re: kiedy przypis? (fastAta)

@Mat, post #1

Jezeli uzywasz dysku w trybie NOSPLIT (dla dyskow powyzej 8GB jak mowi instrukcja) ATA3.driver uzyc przed wszystkimi programami prowadzacymi do resetu komputera (nie zapominajac do tych dyskow ATA3.driver ustawic z parametrem RESIDENT badz w ATA3Prefs "zaptaszkowac" ta funkcje), czyli SetPatch z OS3.5/3.9 (chyba ze ustawiasz parametr NOROMUPDATE - chociaz u mnie i tak sie resetuje) czy to BlizKicka. Co do installera z oprogramowania do FastATA tez mam zastrzezenia, ale zrobilem to tak jak instrukcja mowi (jesli oczywiscie dobrze pamietam:D):

stack 8192
CheckLMB
IF WARN
SYS:Prefs/ATA3.prefs
END IF
C:ATA3.driver QUIET

[#3] Re: kiedy przypis? (fastAta)

@Mat, post #1

Ten fragment z ata3prefs i checkLMB odpowiada za uruchomienie preferencji do FastATA o ile nacisnąłeś podczas startu przycisk myszki. Jeśli nie nacisnąłeś, po prostu nic się nie dzieje. Zawsze możesz preferencje uruchomić z poziomu WB lub po odpaleniu Amigi bez s-s. Jeżeli nie potrzebujesz mieć możliwość wejścia podczas wykonywania s-s, to spokojnie możesz zostawić tak jak masz teraz. FastATA działa bez tego zupełnie normalnie.
[#4] Re: kiedy przypis? (fastAta)

@wali7, post #3

> FastATA działa bez tego zupełnie normalnie.

Wiem wiem, ale zastanawiam sie dlaczego, u licha, instaler tego nie dopisal(choc probowalem kilka razu).

[#5] Re: kiedy przypis? (fastAta)

@Mat, post #4

Niektore wersje maja skopany skrypt.
[#6] Re: kiedy przypis? (fastAta)

@Mat, post #4

Instalator dziaîa na takiej zasadzie, űe szuka pewnego fragmentu w pliku tekstowym (s-s) i nastëpnie wîancza tam swój text (rozkazy).
Jeôli masz niestandardowâ s-s instalator nie moűe odnaleúę potrzebnych elementów i nic nie dopisuje do twojego s-s. IMHO

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem