[#1] OS3.9 z płyty Amithlona.
Cześć.

Temat dot. co prawda WinUAE, ale chodzi o system, więc piszę tu (mam nadzieję że dobrze).
Na WinUAE mam pakiet "AmigaSys-2". Jest w nim opcja apdejtu do 3.9. Po kliknięciu na ikonce prosi o włożenie do napędu płyty z OS3.9. System mam, tyle że na płycie z Amithlonem, ale "AmigaSys-2" stwierdza, że to nieodpowiednia płyta.
Hmmm.... jak zmusić go, żeby zobaczył że OS3.9 jest na CD z Amithlonem? Gdy był "goły" OS3.1 to bez kłopotu się 3.9 instalował (tyle że z dodatkami XL) i po poprwakach wszystko grało. A 'AmigaSys-2' kurka się uparł na NIE. Co mu wskazać, przypisać itp? Kombinuję jak koń pod górkę i nic :(
[#2] Re: OS3.9 z płyty Amithlona.

@AlaN, post #1

Trzeba zrobić przypisy bo przy Updacie ( STEP1, STEP2, STEP3 ) system szuka plików w odpowiednich katalogach

Przy step 1 , system szuka płytki o nazwie AmigaOS3.9, widać to po wpisie;

IF "`System:c/which CD0:`" EQ "AmigaOS3.9:"

więc zrób przypis

Assign AmigaOS3.9: CD0:

Potem chce przegrać icon.library z AmigaOS3.9:Os-Version3.9/Workbench3.9
więc trzeba mu zrobić odpowiedni przypis. Powinno zadziałać. W każdym kroku trzeba robić odpowiednie przypisy i może się uda :D
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem