[#1] Amiga 1200 i CD-ROM
Witam wszystkich serdecznie.

Mam Amigę 1200, dysk twardy i podpiety CD-ROM, tylko że jest jakby martwy - wkładam płytę, czyta ale nic się nie dzieje, nie pokazuje się żadna nowa ikona czy urządzenie, jak mam odczytać płytę CD pod Amigą 1200 ( kickstart 3.0 i Workbench 3.0 ) ?

Z góry wszystkim dziękuję bardzo za pomoc.

[#2] Re: Amiga 1200 i CD-ROM

@KeMoT, post #1

Witaj.
Jak pojawiły się pierwsze CD-Romy na PeCeta, należało je zainstalować, tzn, coś tam wgrać do config.sys i autoexec.bat. Twoja sytuacja jest analogiczna, trzeba wgrać sterowniki, system obsługi plików i tzw. mountlistę. Poszukaj szczegółów na niniejszym forum. Jest to temat bumerang. Jakbyś nie dał sobie rady, to wal na priva.
Pozdro.
[#3] Re: Amiga 1200 i CD-ROM

@Kitech, post #2

Ok, poszukam sobie teraz ale ciut muszę przyznać przerażają mnie terminy których uzyłeś, poszukam jednak a na PRIV uderzę dopiero jak się poddam.

Dziękuję.

[#4] Re: Amiga 1200 i CD-ROM

@KeMoT, post #1

Podaj jakis namiar, to wysle ci sterowniki do CD.
[#5] Re: Amiga 1200 i CD-ROM

@Andrzej Drozd, post #4

kemot@kemot.net

Bardzo dziękuję :)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem