[#1] Amiga nowego milenium
Wiem, że już podobny temat był, niemniej jest od pewnego czasu nieaktualny, poza tym troszkę nieświeży, a ja chciałbym poznać wasze zdanie w kwestii najnowszych wynalazków w dziedzinie komputerów.

I tak gdybym mógł w jakiśkolwiek sposób zebrać środki na budowę nowej amigi to u mnie byłoby to:

IBM Power PC 970 ~(1,6-2GHz++) dla wersji domowych, płyty z 2-4 procesorami w stacjach roboczych
DDR-II/DDR-III ~800-1000MHz //400-500*2//
PCI-Xpress
GPU X800/GF 7200 zintegrowane z chipsetem w wersji domowej.
USB 2.0*4 w wersji domowej, *8 w stacjach
Ethernet 10/100 w wersji domowej, giga ethernet w stacjach, ewentualnie HUB :]
6 kanałowy dźwięk zintegrowany (CMedia?)
Serial ATA-II 2 kanały, opcjonalnie SCSI, w stacjach roboczych 4 kanały

Hyh, taki sprzęt wyposażony w krzyżowy kontroler pamięci potrafiłby przetrwać ładne pare lat :] Nawet nie wspominam o szybkości działania, bo chyba bardzo łatwo wywnioskować...

Tak się zastanawiam, czy kiedyś będzie podobny sprzęt opatrzony logo Amiga...a jeśli będzie to kiedy? :]
[#2] Re: Amiga nowego milenium

@ami-ziom, post #1

Nie wiem dlaczego, ale smuci mnie strasznie myslenie o sprzecie, ktory nigdy nie powstanie...

[#3] Re: Amiga nowego milenium

@Mat, post #2

Taki sprzęt będzie NIEDŁUGO, ale na pewno nie z TYM logo. Jesli już, to Genesi.

[#4] Re: Amiga nowego milenium

@htn, post #3

Tak czy siak, zapewne zarówno dla MorphOSowców, jak i Amigowców będzie on bezużyteczny.

[#5] Re: Amiga nowego milenium

@MinisterQ, post #4

Będzie za to użyteczny dla kosmitów

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem