kategorie: A1200, Sprzęt
[#1] Tuner TV do Mediatora
Hejka,
czy któryś z właścicieli takiego urządzenia mógłby mi wskazać, który z tej listy *na pewno* zadziała z mediatorem (albo który najlepiej z nim współpracuje)?

Dorwałem też taką listę ale ztcw nic nie pokrywa się jeśli chodzi o konkretną nazwę z tym, co jest na Alledrogo.

Ostatnia aktualizacja: 16.07.2012 08:14:07 przez _arti
[#2] Re: Tuner TV do Mediatora

@_arti, post #1

Ten Pixelview powinien byc ok. W domu mam cos podobnego (ten sam chipset).

Ostatnia aktualizacja: 16.07.2012 09:25:37 przez virago
[#3] Re: Tuner TV do Mediatora

@_arti, post #1

A taką listę widziałeś?
[#4] Re: Tuner TV do Mediatora

@_arti, post #1

Ja kupowałem w ciemno. Nawet nie pamiętam co mam za kartę. Wiem że szykałem karty TV która ma wejście SVHS. Karta ta daje mi podgląd obracu z VLabMotion. Sygnał z anteny także działa (dokładnie z kablówki).
PCIinfo wypisuje: VendorID: $109e
VendorName: Brooktree Corporation
[#5] Re: Tuner TV do Mediatora

@strim, post #3

Dokładnie. Polecam tą listę a nie Allegro. Na liście z Elboxu nigdy się nie zawiodłem. Oni naprawdę wiedzą co z ich sprzętem działa najlepiej.
[#6] Re: Tuner TV do Mediatora

@virago, post #2

Na pewno masz BT878P+? Nie ma go na liście Elboxu.
[#7] Re: Tuner TV do Mediatora

@_arti, post #1

Należy zawsze kupować ten tuner, który obsługuje rewelacyjny program autorstwa Phibrizzio! OK

Ostatnia aktualizacja: 16.07.2012 17:22:43 przez Kitech
[#8] Re: Tuner TV do Mediatora

@Kitech, post #7

Dzieki za uznanie :) Program byl pisany pod tuner ktory osobiscie posiadam czyli: PixelView PlayTV Pro.
Wg PCIInfo:

Pci Device 4:
VendorID: $109e
DeviceID: $36e
DeviceName: Bt878 MediaStream Controller
ClassCode: $40000
RevisionID: $11
SubsystemVendorID: $0
SubsystemID: $0

Pci Device 5:
VendorID: $109e
DeviceID: $878
DeviceName: Bt878 Video Capture (Audio Section)
ClassCode: $48000
RevisionID: $11
SubsystemVendorID: $0
SubsystemID: $0

W kazdym badz razie moj program powinien dzialac z kazdym tunerem ktory jest wymieniony w liscie Elboxu ktora ktos wyzej podal.
[#9] Re: Tuner TV do Mediatora

@_arti, post #6

Vendor i Device Id nie podam bo mam aktualnie wyjętą.
Producent to PixelView PV-M4500 na chipsecie Conexant Fusion 878A.
[#10] Re: Tuner TV do Mediatora

@virago, post #9

Czy jest jakaś różnica w jakości (czy też prędkości odświeżania tryb lace/nolace) obrazu generowanego przez złącze S-Video pomiędzy tymi tunerami działającymi z Mediatorem? (np. pomiędzy układami FUSION 879A, FUSION 878A, Bt878A)
Aktualnie mam PixelView na układzie Fusion 878A.

Ostatnia aktualizacja: 07.02.2015 19:45:50 przez Pawelek
[#11] Re: Tuner TV do Mediatora

@strim, post #3

Czy są tunery pod mediatora obsługujące DVBT lub mpg 4.
Mogące odczytać nsdawany teraz obraz tv.
[#12] Re: Tuner TV do Mediatora

@Jacol, post #11

Takiego nie znajdziesz. To musiały by być tunery, co same dekodują obraz z MPG4 (formatu podobnego do MKV) na materiał strawny dla Amigi, a takich obecnie nie ma. Dekodowanymi danymi zajmuje się tu procesor w komputerze. Zobacz jaki procesor w PC jest potrzebny aby ten obraz zdekodować, a jaki procesor ma Amiga i na dodatek kartę graficzną. Przy dekoderach analogowych, to jeszcze jakoś działało. Tu przy DVB-T jest już inna epoka i musisz sobie to odpuścić. Ja niedawno temu nagrywałem program w TV z TVP HD na dekoderze Manty. Program trwał 25 minut. Plik zajmuje ponad 1 GB danych, których Amiga nigdy nie przerobi.

Ostatnia aktualizacja: 08.02.2015 01:14:09 przez gilban
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem