[#1]
"Flicker Fixer" w telewizorze LCD
Na propozycję kilku osób które miały możliwość pooglądać w działaniu mój zestaw sprzętu używanego przeze mnie z Amigą pragnę podzielić się informacją iż telewizor LCD LG 42D465 posiada technologię która niweluje Amigowy interlace i tworzy ostry, krystalicznie czysty obraz przy podłączeniu Amigi zwykłym kablem RGB do Euro.
Opis tej technologii według opisu produktu z Ceneo:
"42LD465 to telewizor LCD z obsługą rozdzielczości Full HD 1920 x 1080 pikseli. Posiada technologię 24p Real Cinema, która zwiększa liczbę klatek co sprawia, że film jest odtwarzany płynniej. Funkcja inteligentnego tworzenia klatek działa również w przypadku źródeł 24p. Podczas odtwarzania filmów 24p, funkcja 24p Real Cinema generuje płynne przejścia w oparciu o pierwotne 24 klatki. (..)"
Nie wiem jak z innymi telewizorami, bo do sklepu się z Amigą nie wybieram...
ale według strony:
tekst pod linkiem
większość TV LG też powinno sobie poradzić z Amigowym inerlace.
Tym niemniej jeśli ktoś miałby ochotę poszperać w parametrach innych telewizorów lub ma Amigę i np. ma dostęp do wystawy sklepu z TV i posprawdzania to może warto by było zrobić listę telewizorów z redukcją interlace coby Amigowcy wiedzieli których telewizorów mogą używać zamiast monitorów multisynchronicznych.
Ostatnia aktualizacja: 29.07.2012 19:26:17 przez Blizzard
Ostatnia aktualizacja: 29.07.2012 19:39:26 przez Blizzard