kategoria: Sprzęt
[#1] "Flicker Fixer" w telewizorze LCD
Na propozycję kilku osób które miały możliwość pooglądać w działaniu mój zestaw sprzętu używanego przeze mnie z Amigą pragnę podzielić się informacją iż telewizor LCD LG 42D465 posiada technologię która niweluje Amigowy interlace i tworzy ostry, krystalicznie czysty obraz przy podłączeniu Amigi zwykłym kablem RGB do Euro.
Opis tej technologii według opisu produktu z Ceneo:
"42LD465 to telewizor LCD z obsługą rozdzielczości Full HD 1920 x 1080 pikseli. Posiada technologię 24p Real Cinema, która zwiększa liczbę klatek co sprawia, że film jest odtwarzany płynniej. Funkcja inteligentnego tworzenia klatek działa również w przypadku źródeł 24p. Podczas odtwarzania filmów 24p, funkcja 24p Real Cinema generuje płynne przejścia w oparciu o pierwotne 24 klatki. (..)"
Nie wiem jak z innymi telewizorami, bo do sklepu się z Amigą nie wybieram...
ale według strony:
tekst pod linkiem
większość TV LG też powinno sobie poradzić z Amigowym inerlace.
Tym niemniej jeśli ktoś miałby ochotę poszperać w parametrach innych telewizorów lub ma Amigę i np. ma dostęp do wystawy sklepu z TV i posprawdzania to może warto by było zrobić listę telewizorów z redukcją interlace coby Amigowcy wiedzieli których telewizorów mogą używać zamiast monitorów multisynchronicznych.

Ostatnia aktualizacja: 29.07.2012 19:26:17 przez Blizzard

Ostatnia aktualizacja: 29.07.2012 19:39:26 przez Blizzard
[#2] Re: "Flicker Fixer" w telewizorze LCD

@Blizzard, post #1

LG jest jak Acer

Dużo rzeczy w taniej cenie i średniej jakości.
[#3] Re: "Flicker Fixer" w telewizorze LCD

@Blizzard, post #1

Część starszych paneli LCD robi to w denerwujący sposób, nieruchomy obraz w interlace wygląda ładnie ale każde poruszenie jakimś elementem powoduje migający przez sekundę czy dwie ogon.
Strasznie to denerwujące.

Pozdrawiam
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem