[#1] IRC
Witam.
Chciaîem wskoczyę na kanaî #ppa i klapa. Z irca jestem kompletny lame czy ktoô moűe mi wytîumaczyę o co tu chodzi?:

Identyfikujë wëzeî "irc.freenode.net"...
Próbujë nawiâzaę poîâczenie z "irc.freenode.net" (82.96.64.4), port 6667...
Poîâczenie uzyskane. Logujë sië...
Zapisywanie pliku raportu wyîâczone.
[irc.freenode.net] *** Looking up your hostname...
[irc.freenode.net] *** Checking ident
[irc.freenode.net] *** Found your hostname
[irc.freenode.net] *** No identd (auth) response
11MASTEr Erroneous Nickname
[] Closing Link: 127.0.0.1 (Connection Timed Out)

...no i nie mogë sië poîaczyę.

[#2] Re: IRC

@11MASTEr, post #1

Spróbuj się połączyć używając innego pseudonimu, być może nie można używać liczb na początku nicka lub innych znaków.

BTW Popraw kodowanie znaków (w systemie lub wybierając odpowiednie kodowanie w profilu) bo widac krzaki w twoich postach na forum (to dobra rada a nie atak:).

[#3] Re: IRC

@11MASTEr, post #1

11MASTEr napisał(a):

> 11MASTEr Erroneous Nickname

Zmień nick.

[#4] Re: IRC

@11MASTEr, post #1

mialem zakomencic.... wiec komence. Dobrze powspominac stare czasy jak sie zarywalo nocki na amidze 500.

ps. bardzo fajny kanal :P
[#5] Re: IRC

@alex 1602, post #4

alex 1602 napisał(a):

> ps. bardzo fajny kanal :P

Zgadzam się w 100%. =]

[#6] Re: IRC

@11MASTEr, post #1

włacz identa. jesli to amirc to w oknie gdzie wybierasz serwer zahacz "use identd" jesli z peceta to doinstaluj odpowiedni programik. wiecej info masz na www.irc.pl (choc to akurat inna siec, ale dziala tak samo).

w razie jak uzywasz nicka zarejestrowanego przez kogos innego to i tak sie polaczasz, dostaniesz tylko info nick jest zarejestrowany
[#7] Re: IRC

@11MASTEr, post #1

Faktycznie 11MASTEr 11master MASTEr master itd. nie da się połączyć, ale master11 działa ;)

[#8] Re: IRC

@Valwit, post #6

Ident nie jest wymagany na freenode.
[#9] Re: IRC

@grxmrx, post #2

Miałem zawsze APL, a jakoś tak wskoczyło ISO?!

[#10] Re: IRC

@11MASTEr, post #1

A ty co sie gapisz?? Myślisz, że coś mądrego napisałem? Buahaha. Już mi na #ppa! ;)

irc://irc.freenode.net/#ppa

[#11] Re: IRC

@11MASTEr, post #1

Dziękuje wam; wszystko już pasuje.

Tylko zastanawia mnie dlaczego 'MASTEr' nie może być użyty jako nick - czyżby to jakieś słowo kluczowe?

[#12] Re: IRC

@11MASTEr, post #11

Słowo kluczowe nie, ale nie zdziwiłbym się wcale, gdyby się okazało, że nick jest już zarejestrowany przez kogoś innego.

Ostatnia modyfikacja: 03.11.05 22:40
[#13] Re: IRC

@Grzegorz Kraszewski, post #12

Grzegorz Kraszewski napisał(a):

> Słowo kluczowe nie, ale nie zdziwiłbym się wcale, gdyby się
> okazało, że nick jest już zarejestrowany przez kogoś innego.

Jeśli chodzi o NickServ to można korzystać z zarezerwowanego przez kogoś nicka no chyba, że pojawi się właściciel i NickServowi się zidentyfikuje. :]

[#14] Parówki z #ppa na IRC!

@11MASTEr, post #1

Ja tylko chciałem prawilnie przypomnieć, że kto choć raz w miesiącu nie odwiedza kanału #ppa na IRC-u ten parówka.

A kto parówka można się bardzo łatwo przekonać sprawdzając komendą !seen będąc na kanale:

!seen <xywa>

Przykład: ;d

tańczący kokos

Ostatnia aktualizacja: 17.08.2016 17:32:58 przez Sokok
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem