kategoria: Sprzęt
[#1] Klejenie plastikowej obudowy
Jak w temacie. Udało mi się kupić M1438S. Niestety ktoś kiedyś, chyba podczas naprawy, zbyt mocno skręcił śrubami obudowę, która w dolnych rogach ekranu pękła pionowo w dół. Zastanawiam się, czy ktoś z Was kleił biały plastik tak aby było to najmniej widoczne ? Zastanawiałem się nad podklejeniem klejem dwuskładnikowym od tyłu, ale jak zminimalizować widok pęknięć ?
[#2] Re: Klejenie plastikowej obudowy

@posylus, post #1

klej na żywicy do plastiku? - zły pomysł. Użyj jakiegoś cjanoakrylu, tylko nie zaciap za bardzo - ot delikatnie w szczelinę, docisnąć, potrzymać - można też użyć przyspieszcza, byle od wewnątrz, bo cjanokaryl potraktowany przyspieszaczem zostawia biały nalot.
[#3] Re: Klejenie plastikowej obudowy

@posylus, post #1

ja bym proponowal "na latke" czyli od strony wewnetrznej przylozyc kawalek wycietego plastyku i tak skleic, bedzie mozcniejsze jak z fabryki :D
[#4] Re: Klejenie plastikowej obudowy

@fazior, post #2

Dzięki za odp. jestem amatorem tych tematach podasz jakąś nazwę produktu który jest na bazie cjanoakrylu i co to jest ten przyspieszacz ?
[#5] Re: Klejenie plastikowej obudowy

@posylus, post #4

cjanopan, kropelka ... cokolwiek, do dostania w każdym spożywczaku. W sumie z przyspieszaczem pojechałem trochę na wyrost - mi się przydaje ale tutaj powinieneś wytrzymać minute klejenia:). Przyspieszacz
[#6] Re: Klejenie plastikowej obudowy

@fazior, post #5

Ok, kupię i spróbuję. Dziękuję za rady.
[#7] Re: Klejenie plastikowej obudowy

@posylus, post #6

A to ja się dołączę, około tematu...mam pofałdowany plastik na monitorze, jakby coś od spodu mocno wygrzało i z lekka przyfajczyło obudowę. Czy jest sens próbować to podgrzać nagrzewnicą i jakoś prostować?
[#8] Re: Klejenie plastikowej obudowy

@mallorn, post #7

Nie da rady wg mnie, spsujesz mocniej.
[#9] Re: Klejenie plastikowej obudowy

@fazior, post #8

Też mi się wydaje że po podgrzaniu nastąpi skurcz... pytam, bo może ktoś próbował i może naciągnął obudowę...
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem