[#1] grafa w 1200
Witam,
Mam lamerskie pytanie(wypadlem z obiegu dawno temu), czy do Ami 1200 desktop da sie wrzucic w jakis magiczny sposob inna grafe np korzystajac z slotu jakies karty procesorowej ? Czy karty PPC da sie upchnac w standartowej obudowie ? cokolwkie by zastapiła stara poczciwa Agate..

:S
[#2] Re: grafa w 1200

@Yata, post #1

Podobno BPPC + BVision się da, ale nawet jak to "upchniesz" , to podejrzewam problemy z zasilaniem.
[#3] Re: grafa w 1200

@Kitech, post #2

Tak, trzeba bedzie pociagnac ten slynny kabelek z zasilacza, do portu zasilania stacji dyskow oraz dorobic wentylator na permedie. A najlepiej zamontowac go z boku Desktopa, tak aby chlodzil calego kompa.
[#4] Re: grafa w 1200

@Yata, post #1

[#5] Re: grafa w 1200

@MinisterQ, post #4

Jezu! Nie wiem jak Yata, ale ja bym już leciał kupić obudowę tower!
[#6] Re: grafa w 1200

@Kitech, post #5

Mam obudowe Infinitiv moge ja komus z prezentowac jakby ktos chcial. Co prawda jest troche zniszczona, ale zawsze moze sie przydac...

[#7] Re: grafa w 1200

@Mat, post #6

Prawie identycznie. Tylko zamiast FastATA jest BPPC SCSI. I wszystko upchane w wiecznie otwartym Gifcie. :D

[#8] Re: grafa w 1200

@Mat, post #6

Zprezentowac?? za friko?? to ja poprosze ;)
[#9] Re: grafa w 1200

@Kitech, post #2

Widziałem działającą PPC z BVision w standardowej obudowie, tyle ze
zasilacz był mocniejszy.... PPC było z 060, z 040 zapomnij.... Za
bardzo się grzeje...

[#10] Re: grafa w 1200

@Yata, post #1

Witam ponownie,

A poza kartami PPC sa jakies karty pozwalajace podłaczyc jakąs grafe w ami 1200 desktop ? chcialem rozbudowac ami o procek 060 + fast + jakas karta graficzna. Nie zalezy mi na prockach power glownie dlatego ze chcialbym to obudowe zamknac i nie robic z ami piecyka.
[#11] Re: grafa w 1200

@Yata, post #10

Powaga? Chcesz to wszystko zamknąć w desktopie? No to nie masz wyboru - tylko BlizzPPC + Bvizja. Wszelkie inne karty podpinasz do jakichś slotów - Zorro, PCI czy jakieś wynalazki w rodzaju Ateo - zatem bez towerki tu nic byś nie zdziałał. Ewentualnie pozostaje jeszcze Graffiti - ZTCW ją podpina się po prostu do wyjścia RGB; tyle tylko, że kupienie tego graniczy co najmniej z tzw. cudem.

[#12] Re: grafa w 1200

@niezalogowany Malin, post #8

Jasne ze za friko:) Zalega mi w garazu, a uzyc jej nie mam do czego i miec nie bede. Jest to obudowa z oryginalnym zasilaczem (chyba 200) i do tego osobno interfejs klawy(obudowe do klawiatury tez mam, ale nie chce sie jej pozbywac :)) Dajesz mi kase na wysylke i fruu Infinitiv leci do ciebie :D
Jak by co, to pisz ;)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem