[#1] Co to jest HDF ?
Jak to rozpakować[code]
[#2] Re: Co to jest HDF ?

@Nowyizielony, post #1

HardDiskFile czyli obraz partycji (dysku) w pliku
Bedziesz mial dostep do tego przez np. xfs z Aminetu

Ostatnia modyfikacja: 04.11.05 12:15
[#3] Re: Co to jest HDF ?

@Norbert, post #2

Norbert napisał(a):

> HardDiskFile czyli obraz partycji (dysku) w pliku
> Bedziesz mial dostep do tego przez np. xfs z Aminetu
>
>
>

A pod grzybem załatwi to plugin AmigaDX do Total Commandera.
[#4] Re: Co to jest HDF ?

@Misio, post #3

Nadal nie umiem zgrać tego na dysk bo wszystkie programy do zgrywania obrazu na dysk jakie mam mówią że plik jest niewłaściwy.
(Transadf ,Yadi,AdFBlitzer,programy do plików DMS)
Więc może jakieś obszerniejsze instrukcje ???
[#5] Re: Co to jest HDF ?

@Nowyizielony, post #4

Nie wiem "co to masz" ale moze:

1. Byc moze to nie plikopartycja z Amigi (spotkalem sie juz z taka koncowka), tylko ShapeShiftera lub PC-Taska. Sprobuj.

2. Moze to plikopartycja WinUAE. Moze jednak sprobuj pod oryginalnym WinUAE.

3. A moze to ISO. Wyprobuj ISOMountera.

4. A jak krotkie pieronstwo i nie ma tam tajemnicy wagi panstwowej, to podeslij, moze mi sie uda. :)
[#6] Re: Co to jest HDF ?

@Nowyizielony, post #4

Stosujesz zle programy!!!. Wymieniles te ktora dzialają tylko z dyskietkami.
Juz Ci podalem, ze nalezy zastosowac pakiet xfs, ktory podmontuje Ci tą plikopartycje jako dysk.
W ostatecznoci pozostaje odpalenie np. e-uae.
[#7] Re: Co to jest HDF ?

@Norbert, post #6

e-uae chyba nie ma jeszcze opcji obsługi plikopartycji, wersja 0.8.28 którą mam, nie obsługuje hdf

[#8] Re: Co to jest HDF?

@kjb, post #7

E-UAE obsługuje HDFy, sprawdzałem z kilkoma i działały, no działają nadal :)

[#9] Re: Co to jest HDF?

@grxmrx, post #8

chociaż z drugiej strony po co w E-UAE plikopartycje... Chyba jedynie do odczytania danych zawartych na nich, bo na amigowych systemach plików (także na MOS) nie ma sensu emulować... amigowego systemu plików. Zresztą, większość rzeczy na na nescie NA SZCZĘŚCIE jest dostępne także w wersji archiwum, itp.

[#10] Re: Co to jest HDF?

@Solo Kazuki, post #9

Jest sens taki, że są programy, które w przypadku korzystania na UAE/e-uae z partycji zrobionej z katalogu nie odczytują poprawnie jej rozmiaru i wypisują, że nie ma miejsca żeby coś zainstalować czy skopiować lub zapisać.

[#11] Re: Co to jest HDF ?

@kjb, post #7

Można, ja amigowe dyski/plikopartycję dodaję ręcznie do pliku konfiguracyjnego, ew. wklejam linijke z pliku konf. WinUAE i po małych zmianach jest ok :)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem