[#1] Podmiana exec.library
Hejka,

Jak podmienić exec.library? Jako rezydentna siedzi mi starsza wersja, a nowszej system nie chce łyknąć. Co robić?
[#2] Re: Podmiana exec.library

@Dopuser, post #1

BlizKick
[#3] Re: Podmiana exec.library

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #2

Odpada. Podmieniłem jakiś rok temu bez BlizKicka, i problem w tym, że nie pamiętam jak... teraz chcę upchnąć do kicka nowszą wersję i mam problem.
Co robić, co robić...
[#4] Re: Podmiana exec.library

@Dopuser, post #1

Może tak:

[#5] Re: Podmiana exec.library

@APC74, post #4

Ja robię tak:

Loadresident MODULE exec.library remove force

Dostaję info, że:

Unlinking resident module exec.library... ok.

Atakuję z:

Loadmodule MODULE Libs:exec.library

i dostaję:

exec.library version 45 already resident.

Sprawdzam wersję resydentnej exec.library a tam nadal stara wersja 45.24... ki diabeł?

A chcę podmienić 45.24 na 45.25...
[#6] Re: Podmiana exec.library

@Dopuser, post #5

Execa (kernel/jądro OSu) się nie usuwa w trakcie pracy systemu, tylko podmienia. Zrób tak, jak mam ja i sprawdź czy zadziała.
[#7] Re: Podmiana exec.library

@APC74, post #4

Stack 300000 NIL

Ja w S-S za SetPatch mam odpalony taki program StackAttack z parametrem AUTO.
[#8] exec.library 45.25.17

@APC74, post #6

Doczytałem się w końcu, że trza podmienić na początku s-s, jako pierwsza linijka... dzięki za rady.

Jeszcze mam pytanie odnośnie: exec.library 45.25.17... mam oryginalnego kicka A1200, a mimo to pokazuje błąd podczas patchowania.... udało się komuś?
[#9] Re: Podmiana exec.library

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #7

Ja też. :) Ten Stack 300000 NIL:, to pozostałość z baaardzo dawnych czasów i jak na razie w niczym mi nie przeszkadza, więc nie usuwam go.
[#10] Re: exec.library 45.25.17

@Dopuser, post #8

Z tym początkiem S-S to taka oczywista oczywistość, że nawet przez myślm mi nie przeszło, że może być inaczej. ;)

Ja mam chyba exec.library 45.25.15 - takie mam najnowsze archiwum, a zarówno Version jak i LoadModule wyświetlają tylko, że to 45.25. Podeślij siedemnastkę, to sprawdzę.
[#11] Re: exec.library 45.25.17

@APC74, post #10

Najnowsza jest chyba 45.25.16. Skad masz 17??

Ostatnia aktualizacja: 19.08.2012 10:22:35 przez tom256
[#12] Re: exec.library 45.25.17

@APC74, post #10

W skrócie: mam w RMB podpiętą funkcję podmieniającą biblioteki dla filetype'u *.library, stąd całe zamieszanie. Jak by nie było, da się usunąć exec.library z działającego systemu przez RemLib, tyle że z wiadomym skutkiem :)

A propos kicka to korzystałem z AF2012, a ten drań jest spakowany i trzeba się nieco pobawić by go rozpakować.

Co do źródła to polecam odwiedziny na:blogu Sosmosa.

Miłego "kickania" :)
[#13] Re: exec.library 45.25.17

@Dopuser, post #12

Chyba blog Cosmosa ;)
[#14] Re: exec.library 45.25.17

@mailman, post #13

Administracja czujna jest... ;)
[#15] Re: Podmiana exec.library

@APC74, post #6

Odświeżam temat. Mógłbyś podać w jaki sposób podmienić exec.library? Chcę użyć 45.25.02
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem