[#1] SCSI w BlizzardPPC?
Mam identyczny terminator na końcu taśmy 68pin i nie widzę dysków :( Czy to prawda, że terminator musi być aktywny dla FSCSI w BPPC?

[#2] Re: SCSI w BlizzardPPC?

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #1

A gdybyś tak zamiast tego terminatora dał na koniec taśmy CDROMa i zazworkował "terminate" lub analogicznie z twardym dyskiem? Ja w ogóle nie mam terminatora, a na końcu taśmy jest ZIP z zazworkowaną terminacją.
Powodzenia.
[#3] Re: SCSI w BlizzardPPC?

@Kitech, post #2

Nie mam CDROMa i ZIPa, CDROM i CDRW mam już podpięty do FastATA.

Jak włączyć terminacje dysku, i czy jest wymagane ustawienie zworek dla tego kontrolera?

[#4] Re: SCSI w BlizzardPPC?

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #3

Sam dysk działał u mnie na bppc ze scsi bez terminacji, ale wystarczyło podpiąć skaner i terminator był już niezbędny. Oczywiście terminator MUSI być aktywny (i na końcu łańcucha), terminowanie zworkami na urządzeniu nic nie daje w tym przypadku (chociaż wiem, że kilka zworek ustawiłem ale różnicy nie zauważyłem).
[#5] Re: SCSI w BlizzardPPC?

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #3

Pekdar miał jakiś czas temu podobny problem (szukaj w tym forum) i jakoś mu wyszło, że podpięty twardy dysk na początku taśmy też musi być zaterminowany Gorzej, że nie wszystkie twarde dyski SCSI mają opcję terminacji w "zworkologii". Nie bardzo wiem co Ci jeszcze doradzić. Może coś masz źle w menu karty BPPC? Np. wyłączone niektóre unity?!
[#6] Re: SCSI w BlizzardPPC?

@Kitech, post #5

ja mialem podpiety 1 dysk fujitsu 4gb bez zadnego terminatora i dzialalo
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem