[#1] emulator MAME i Blizzard 1260
Zainstalowałem emulator MAME na mojej A1200 z Blizzardem 060.
Za szybko to to nie chodzi. Czy tak mam być?
Odpaliłem Final Fight i inne ROMy od 1 do 3 MB i np nie wyświetla mi za dużo kolorów i sie tnie. Moż eużywam z astarej wersji MAME? A może trzeba jakoś zoptymalizować tego Blizzarda żeby lepiej śmigał? J anic nie robiłem tylko zapodałem mu 2 biblioteki 040 i 060 i to wszystko. Dodam jeszcze że to wersja z oscylatorem 66 MHz więc powinno to chodzić szybciej!???

[#2] Re: emulator MAME i Blizzard 1260

@martinflash, post #1

MAME jest dosyć wymagający, na 68k nie ma liczyć na zbyt wiele (dla porównania Frodo, w trybie maksymalnej zgodności z C64 też nie zachwycał na 68k)
[#3] Re: emulator MAME i Blizzard 1260

@martinflash, post #1

Tak juz musi byc. Kiedys odpalalem na 040/40 i w niektore romy nawet dalo sie grac, np. te wymagajace ukladu Z80 (Donkey Kong, Moon Patrol, Centiped, Defender itp.).
Natomiast gry uzywajace Motoroli 68009, dobrze pojda juz tylko na PPC 603, i to co 2-3 klatke. Niektore, wymagaja jeszcze szybszych prockow (G3/G4). Dobrze miec tez karte GFX, chociaz lepiej odpalc je w Palu...

Co do emulowania konsol, to najlepiej na twoim procku pojdzie emulator Segi - Ami Master Gear i gry z rozszerzeniami .SMS i .GG (maja dobra i kolorowa grafike).

Wyprobuj tez konsole Nitendo - NES i emulatory ANES, CoolNES, Dark NES (najlepiej wszystkie i sprawdz na ktorym emulatorze, ktory rom dziala najlepiej). Gry maja rozszerzenie .NES
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem