[#1] FastATA... s**t... very big s**t... i conajmniej dziwne scsi.device
Czesc!!! Uzytkownicy FastATA raz jeszcze POMOZCIE!!! Otuz po skopiowaniu na pozyczony 40GB dysk (Hi Arek!!!) moich danych przystapilem do preparowania mojej 80GB, czyli ata3prefs ustawiam na tryb nosplit, odpalam hdtoolbox (os3.9), install, filesystem - smart filesystem, shell + sfsformat i parametry. Wszystko szlo jak nalezy, az do momentu kiedy (po skopiowaniu wszystkiego) uruchomilem system z niego (tj. mojego WDka 80GB) system nie pokaz partycji 60GB. Uparcie reset i kilka innych operacji (metoda prob i bledow rula!!!) i nic, KOMPLETNIE NIC. Postanowilem byc twardy i sprobowalem raz jeszcze od nowa. Ale tym razem w wyniku otrzymalem partycje, ktorych nie potrafie skasowac i o dziwo w bootmenu (lmb+rmb) widze scsi-10 i scsi-74 (sic!!!) ciekawe nieprawdaz??? Jak to jest mozliwe, aby przez system byla mozliwosc ustawienia dysku na takich unitach??? Przeciez w tym wypadku mam dostep do 4 (slownie czterech) jednostek. Jakies bledy (tasme staram sie wykluczyc bo czterdziestka dziala prawidlowo)?. Co robic???

[#2] Re: FastATA... s**t... very big s**t... i conajmniej dziwne scsi.device

@Lokaty, post #1

Ja Cię wyleczę ze wszystkich Twoich dolegliwości:

-sprzedaj mi tą FastATĘ :D Ale o ewentualny kontakt proszę na maila, bo przez tydzień mogę być poza cyfrowym światem :(

[#3] Re: FastATA... s**t... very big s**t... i conajmniej dziwne scsi.device

@Prince, post #2

Hej! Nice speed!!! Ale jak narazie - NO WAY!!! Bo wiem, ze dziala (na podobnym konfigu siedzila przez pare latek tj. BPPC+BV).

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem