[#1]
FastATA... s**t... very big s**t... i conajmniej dziwne scsi.device
Czesc!!! Uzytkownicy FastATA raz jeszcze POMOZCIE!!! Otuz po skopiowaniu na pozyczony 40GB dysk (Hi Arek!!!) moich danych przystapilem do preparowania mojej 80GB, czyli ata3prefs ustawiam na tryb nosplit, odpalam hdtoolbox (os3.9), install, filesystem - smart filesystem, shell + sfsformat i parametry. Wszystko szlo jak nalezy, az do momentu kiedy (po skopiowaniu wszystkiego) uruchomilem system z niego (tj. mojego WDka 80GB) system nie pokaz partycji 60GB. Uparcie reset i kilka innych operacji (metoda prob i bledow rula!!!) i nic, KOMPLETNIE NIC. Postanowilem byc twardy i sprobowalem raz jeszcze od nowa. Ale tym razem w wyniku otrzymalem partycje, ktorych nie potrafie skasowac i o dziwo w bootmenu (lmb+rmb) widze scsi-10 i scsi-74 (sic!!!) ciekawe nieprawdaz??? Jak to jest mozliwe, aby przez system byla mozliwosc ustawienia dysku na takich unitach??? Przeciez w tym wypadku mam dostep do 4 (slownie czterech) jednostek. Jakies bledy (tasme staram sie wykluczyc bo czterdziestka dziala prawidlowo)?. Co robic???