[#1] Ami z PC
Witam!!!
Jestem posiadaczem peceta i amigi i chciałbym sobie połączyć te dwa kompy przez seriala. W związku z tym mam pytanie. Jak zrobić ten kabel? Którą nóżke z którą mam połączyć? Może wiecie gdzie znajde schemat takiego kabla?

Pozdrawiam
[#2] Re: Ami z PC

@Kiler, post #1

Przeszukaj dział "sprzęt".

[#3] Re: Ami z PC

@Prince, post #2

Nie znalazłem tam tego co szukam. Mnie interesuje połączenie Ami z PC przez port serial.
[#4] Re: Ami z PC

@Kiler, post #3

Przeszukaj zatem ten dresik:

http://www.hardwarebook.net/index.html

Yyyy....to znaczy adresik! :)

[#5] Re: Ami z PC

@Prince, post #4

Dzięki. Właśnie o to mo chodziło :D

Pozdrawiam
[#6] Re: Ami z PC

@Kiler, post #5

Kabel musi być krosowany a nt. udostępniania poczytaj tu.

[#7] Re: Ami z PC

@Kiler, post #5

jeśli chodzi o udostępnianie internetu, to odpowiedział Sylwester, jeśli chcesz mieć dostęp do danych z PC, to użyj programu PC2Amiga, jest na Aminecie (z kablem serial nie ma problemów na win200 i XP, gdzie są problemy z kablem parallel) - po odpaleniu programu widzisz dyski PC w postaci katalogów w urządzeniu PC: na blacie Workbencha
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem