[#1] Program gaficzny pod Wb39
Szukam dobrego i prostego programu na wzór windowsowego painta do obrobki jpeg
pod wb39 działającego pod gfx bo chyba deluxe paint działa tylko w pal ?
[#2] Re: Program gaficzny pod Wb39

@mczaj, post #1

Prostacki program pod kartę graficzną - jakoś nic nie przychodzi mi do głowy. Obsługujące GFX programy graficzne na Ami są raczej rozbudowane - tak jak np. ImageFX czy XiPaint...
[#3] Re: Program gaficzny pod Wb39

@mczaj, post #1

Ja do prostej zabawy z grafiką używam Personal Paint 7 . Ma on co prawda dużo większe możliwości niż windowsowy Paint, ale może nada się do Twoich celów .
[#4] Re: Program gaficzny pod Wb39

@Olo, post #3

oki wezme na cel wyżej wymienione OK
[#5] Re: Program gaficzny pod Wb39

@mczaj, post #4

Polecam Personal Paint - bo jest obecnie w pełni legalnie za darmo, ma duże możliwości i bezproblemowo chodzi na karcie graficznej, czego dowodem jest jego bezproblemowa współpraca z Morphosem.
[#6] Re: Program gaficzny pod Wb39

@wali7, post #5

Nalezy tylko pamietac ze PPaint jak i DPaint, pracuja tylko do max 256 kolorow.
Nie wiem co kolega ma na mysli piszac o obrobce jpegow, ale w/w programy to moze byc za malo.
Dlatego bardziej bym polecal TVPainta.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem