kategoria: Sprzęt
[#1] Kupiłem sobie nowe 68020 i 68881 xD
Byłem sobie dzisiaj w sklepie elektronicznym po złącza db15. Jakoś tak stoję i nie wiem czemu przypomniał mi się post walliego, który pisał, że udało mu się dorwać nówki sztuki 68000 w sklepie elektronicznym. Z ciekawości sam zapytałem. Pan szuka w komputerze i gada, że są. Mamy 5 sztuk na stanie. 10 pln sztuka. Poszedł przyniósł pudełko i pokazuje. Mnie zmroziło bo zobaczyłem obudowy dobrze mi znanych 020/030. Bez pytania dorwałem do łapy te układy aż się sprzedawca wystraszył. Patrzę. 2 Sztuki 68020. Mowie mu że biore nawet nie spytałem o cenę :D. Pan mi powiedział, że są po 8 pln. Kątem oka patrze do pudełka a tam jeszcze widzę coś mniejszego. Łapię w łapy patrzę 68881. Mowie sprzedawcy, że biorą a on mi gada 45 pln. Po małych negocjacjach zeszliśmy na 28 pln.

EDIT. Foty się nie wkeliły.
foto
foto2
foto3

Benedykt Dziubałtowski

Ostatnia aktualizacja: 15.09.2012 10:44:37 przez Benedykt Dziubałtowski
[#2] Re: Kupiłem sobie nowe 68020 i 68881 xD

@Benedykt Dziubałtowski, post #1

Mega Farciarz ^^
[#3] Re: Kupiłem sobie nowe 68020 i 68881 xD

@miro_78, post #2

To nie był fart. Fartem było znalezienie na złomie bppc + bvision.

Benedykt Dzubłtowski
[#4] Re: Kupiłem sobie nowe 68020 i 68881 xD

@Benedykt Dziubałtowski, post #1

68020@16 w PGA to chyba tylko do jakichś egzotycznych turbiaczy do A500/A2000... Chyba, że dla samej przyjemności posiadania.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem