kategoria:
[#1] Kto to kupi ?
[#2] Re: Kto to kupi ?

@Dorian3d, post #1

Chyba trochę nie ten dział. Może Hyde Park, albo Pręgierz byłyby lepsze.
[#3] Re: Kto to kupi ?

@Sir_Lucas, post #2

Racja
[#4] Re: Kto to kupi ?

@Dorian3d, post #1

Jakbym mieszkał w pobliżu, to bym kupił dla kabla od zasilacza szeroki uśmiech Ale ogólnie Amiga jak nowa, hihi ;-p
[#5] Re: Kto to kupi ?

@Dorian3d, post #1

WOW :D takiej jeszcze nie widziałem na oczy. A w środku turbo z 030:D tego jeszcze nie było, oczywiście żart:D
[#6] Re: Kto to kupi ?

@flops, post #4

Ja bym to umył bo mi by było wstyd takie coś sprzedawać .
[#7] Re: Kto to kupi ?

@Dorian3d, post #6

Wszyscy narzekają, ale gdyby to była A600, CD32, A1200, CDTV to już ludzie by licytowali, stąd niektóre "okazy" wbrew logice ciągle się sprzedają.
[#8] Re: Kto to kupi ?

@Dorian3d, post #6

Z drugiej strony jakby umył (albo choć szmatą przetarł) to by wystawił pewnie od 50 zł...
[#9] Re: Kto to kupi ?

@Dorian3d, post #1

O bogowie, przecież to profanacja!!! Aż mi się wszystkie włoski na moherowym berecie zjeżyły .

@recedent - pewnie za te 45 zeta mu się szmatą nie chciało machać

Ostatnia aktualizacja: 18.09.2012 21:48:33 przez Radek_Cz
[#10] Re: Kto to kupi ?

@Radek_Cz, post #9

Vintage - Amiga będzie Vintage...nie wróci...będzie legendą...sprzedawać tylko czyste sprzęty!
[#11] Re: Kto to kupi ?

@Dorian3d, post #1

Jeszcze przyjdzie taka moda, zobaczycie. ;D
[#12] Re: Kto to kupi ?

@Dorian3d, post #1

czyli "Kupowanie w Bantustanie" :(

Nic wstydu nie ma Polactwo. Widzial ktos z Was kiedys takie g.... np. na Ebay'u?
[#13] Re: Kto to kupi ?

@Dorian3d, post #1

W gorszym stanie wizualnym znalazłem niedawno C64 na śmietnisku, co to na nim leżał podobno kilka miesięcy. Trochę wody z mydłem, szczoteczka i obudowa jak nowa. Pędzelek do golenia zadziałał w środku wypędzając cały zwierzyniec z piaskiem i kurzem.

Podłączone i działa :)
[#14] Re: Kto to kupi ?

@Dorian3d, post #1

Pozwoliłem sobie wysłać pytanie do sprzedającego o treści:
"Nawiązując do stanu oferowanego sprzętu, pragnę zadać intrygujące pytanie, czy na strychu masz chlew i świnki ? "
[#15] Re: Kto to kupi ?

@recedent, post #8

Nie miał szmaty pod ręką, ale miał aparat OK
[#16] Re: Kto to kupi ?

@azazel44, post #14

Hahaha!

"... i chlopcze, czy Ci nie wstyd na cala Polske tak zasyfiony komputer wystawiac na aukcji?!"

Widze to co widze i w ogole sie nie wstydze, niech sie wstydzi ten co robi, nie ten co widzi!
[#17] Re: Kto to kupi ?

@mccnex, post #16

OK
[#18] Re: Kto to kupi ?

@azazel44, post #14

Nie przesadzajcie. Z drugiej strony może faktycznie robił porządki i mógłby ją po prostu wyrzucić jako stary grat, a tego nie zrobił.

Wzbogacić się na sprzedaży zbytnio się nie wzbogaci, ale pomyślał sobie, że może jakiemuś pasjonatowi mimo wszystko się przyda, choćby na części.

Sam nie wiem czy krytyczniej mam ocenić kogoś kto wystawia sprzęt w takim stanie, gdzie czarno na białym widać intencje i co jest ze sprzętem, i kogoś kto wypicował obudowę do zdjęć w trybie makro, a w środku kiła i mogiła z całością oprawioną tekstem "...nie wiem, nie znam się, zarobiony jestem..."
[#19] Re: Kto to kupi ?

@Duracel, post #18

Ale tu chodzi o wstyd, najzwyklejszy wstyd ... ja bym mial potezne opory przed wystawieniem sprzetu w takim stanie na ogolnopolskiej aukcji. Dziwie sie, ze takie cos jest praktycznie powszechnie uznawane w Polsce jako cos normalnego. Bo jak stary komputer to moze wygladac jak wyciagniety z kupy gnoju na podworzu? Pietnowac, ganic, krzyzowac!

A co do cwaniaczkow ktorzy "pudruja syfa" zeby kogos orznac, to poprostu obcegi i palnik na przesluchaniu. Bez litosci dla ...[piiiip] ok, racja

Ostatnia aktualizacja: 19.09.2012 08:41:12 przez mccnex
[#20] Re: Kto to kupi ?

@Duracel, post #18

chodzi o czystość i kulturę...sprzęt stary winien być śnieżnobiały...cena powinna być duża/bardzo duża jak za sprzęt-legendę...zatem warto sprzedawać Amigi w pięknym stanie i za kupę kasy...a obiecuję Wam, że się opłaci! ok, racja
[#21] Re: Kto to kupi ?

@Paco, post #20

to może ty ją kupisz bo jak widzę amigi nie posiadasz
[#22] Re: Kto to kupi ?

@mccnex, post #19

Ok, jeżeli ktoś jest aż tak podchodzi do kwestii kultury osobistej, estetyki i wizerunku, to rozumiem, że nie jest w stanie lub nie ma ochoty zastanawiać się nad pragmatyczną stroną całej sytuacji.

Cena 5zł za "takie coś" jest chyba jak najbardziej adekwatna, a każdy kto przywracał do blasku sprzęt tak bardzo zapuszczony wie, że czasami trzeba sporo czasu poświęcić. Może ten człowiek nie ma czasu na tego typu zabiegi (???) Ja go nie piętnuję, uważam, że jeżeli nie miał czasu to równie dobrze mógł ją wywalić na śmietnik zamiast bawić się w robienie aukcji za ewentualną butelkę piwa. Nie wywalił jej na śmietnik, więc mimo wszystko uchronił przed totalnym unicestwieniem i za to należy mu się plus mimo tego w jakim stanie ją wystawił.

Wystarczy sobie odpowiedzieć na proste pytanie. Biorąc pod uwagę, że ten gościu pewnie nie traktuje Amigi w sposób tak emocjonalny jak my, biorąc pod uwagę, że dajmy na to nie ma czasu na picowanie tego sprzętu i wystawianie jej za wyższą cenę, biorąc pod uwagę, że mógł ją przy porządkowaniu strychu zwyczajnie wywalić na śmietnik tak jak wielu to robi, to co w rezultacie gorzej by o nim świadczyło i co było by z naszego punktu widzenia gorsze?

Wystawienie w takim stanie czy wywalenie na śmietnik?

Ok. Mógłby oddać za darmo, ale na Allegro jest masa chętnych na tego typu sprzęt, a opłaty za Allegro poszły w górę :)
[#23] Re: Kto to kupi ?

@hegemon, post #21

patrz sygnatura! :D

ja miałem kiedyś A1200 2x:D
[#24] Re: Kto to kupi ?

@Dorian3d, post #1

Dałem facetowi link do tego wątku

Wiadomość od: xxXXXMajsterXXXx (28)
Treść wiadomości
ma pan 12 godzin na usunięcie tematu z forum.! jeżeli się coś nie podoba nie trzeba tego kupić dziękuje i do widzenia !

A więc Dorianie3D masz 12 godzin :)
[#25] Re: Kto to kupi ?

@hegemon, post #24

Ciekawe dlaczego 12 godzin i co stanie się po 12 godzinach ;D
Może Majster roztrzaska biedaczkę Amigę na głowie Doriana ;DDD
[#26] Re: Kto to kupi ?

@hegemon, post #24

Co za niewdzięcznik ! Darmowa reklama, a ten jeszcze ma pretensje.
[#27] Re: Kto to kupi ?

@KingJulian, post #26

nie mam pretensji...wystarczy mi to co mam OK
[#28] Re: Kto to kupi ?

@Duracel, post #25

Fajnie jest ponarzekać i popsioczyć a najfajniej na obcego bo nie odszczeknie.
Z jednej strony co poniektórzy wychwalają ratowanie Amig od śmietnika czy złomowiska z drugiej inni zniechęcają ludzi do sprzedaży starych i im nie potrzebnych sprzętów. A co wtedy zostanie na naszym ulubionym dziale naszego ulubionego portalu aukcyjnego ? Taki sprzęt zostanie: http://allegro.pl/ii-freecom-classic-series-i2639134643.html ale skoro umyty i wypucowany to jego sprzedaż w tym dziale jak rozumiem jest w porządku.

Pozdrawiam
[#29] Re: Kto to kupi ?

@Dorian3d, post #1

Wystarczy obejrzeć inne jego aukcje i już wiadomo czym ten człowiek handluje. Stare, wartości złomowej przedmioty, typu resztki motoru, stare używane opony i tym podobne, więc i ta Amiga pasuje również do jego krajobrazu.
[#30] Re: Kto to kupi ?

@hegemon, post #24

Robi sie ciekawie Mamy w Polsce wolnosc slowa i mozemy sobie rozmawiac na forum o czym chcemy - w tym dywagowac o zakupach na Allegro. Pozdrawiamy Sprzedajacego!
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem