[#1] Helvetica - ja juz\ nie mam siły
Ludzie...powiedzcie mi proszę, jak zmusić cholerne MUI, żeby nie używało cholernej helvetiki, bo na ekranach AGA 640x256 wygląda toto tak nieczytelnie, że aż oczy bolą. Próbowałem na chama podstawić w miejsce helvetiki topaza, zmieniając nazwę katalogu topaz na helvetica, żeby myślało, że ładuje się helvetica. Ale o ile MUI da się tak ogłupić, o tyle np. Ibrowse 2.4 już nie wyświetli okna z preferencjami. Pomocy, ja nie wiem, po co w ogóle ten font w MUI jest, bo jest koszmarny!!!
[#2] Re: Helvetica - ja juz\ nie mam siły

@OSH, post #1

A grzebałeś w ustawieniach? Praktycznie każda klasa może mieć własną czcionkę. Wydaje mi się, że Helvetica jest domyślna, jeżeli nic innego nie jest wybrane.
[#3] Re: Helvetica - ja juz\ nie mam siły

@mailman, post #2

Wystarczy w ustawieniach MUI wejść na MagicWB i czcionka się zmienia na helvetikę. Gdzie tu grzebać, żeby globalnie zmienić?
[#4] Re: Helvetica - ja juz\ nie mam siły

@OSH, post #3

Spróbuj Windows. Wybierz czcionkę, daj TEST lub USE i zobacz efekt.
[#5] Re: Helvetica - ja juz\ nie mam siły

@mailman, post #4

Spróbowałem - nic nie daje...czy naprawdę nie ma sposobu? Jak ja nie lubię tej czcionki...
[#6] Re: Helvetica - ja juz\ nie mam siły

@OSH, post #5

A jaka wersje MUI masz, zarejestrowana czy nie? Z tego co pamietam to trzeba miec wersje zarejestrowana, zeby moc robic takie zmiany.
[#7] Re: Helvetica - ja juz\ nie mam siły

@OSH, post #1

Czcionka helvetica/9 jest używana przez MUI jako ostatnia deska ratunku gdy okno nie mieści się na ekranie. Normalnie MUI powinno przejmować po prostu czcionkę ekranową. Niestety przy 640 x 256 raczej nie powinien to być topaz, bo to czcionka dość szeroka. Trzeba zastosować jakąś czcionkę proporcjonalną i to raczej nie za szeroką.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem