kategoria: A1200
[#1] Indivision MK2
używa ktoś z LCD?
mam LCD Sony SDM-X52 i obraz jest strasznie przesunięty w prawo nie ma możliwości korekcji z menu monitora z Elboxem można fajnie wyśrodkować i obraz zajmuje prawie całą przestrzeń
[#2] Re: Indivision MK2

@sebbb, post #1

A nie ma on przycisku "AUTO" umożliwiającego automatyczną regulację obrazu ? Nowsze monitory (Twój jak widzę jest starszawy już) mają taką opcję. Więc jak możesz to podczep się do czegoś nowszego i zobacz co z tego wyjdzie. Nawet panoramicznego.
[#3] Re: Indivision MK2

@sebbb, post #1

Ja używam starego LCD TV - SAMSUNG 741MP i u mnie obraz jest delikatnie przesunięty w lewą stronę.
Gdy chcę użyć wysokiej rozdzielczości "SuperPlus" wtedy jest przesunięty do połowy i bezużyteczny. Zależy jaki monitor używasz. Jens nadal pracuje nad programikiem który to wszystko skoryguje. Nie wiem dlaczego zabiera to tak długo ? Już z kilka ładnych miesięcy wałkują ten temat tutaj Niektórzy mają już dość i chcą odsyłać produkt z powrotem.
[#4] Re: Indivision MK2

@Art, post #3

Najlepiej kupić taki model LCD który łapie częstotliwosci 15Khz i bezposrednio wyswietla obraz z AGA bez scandoublerów :)
[#5] Re: Indivision MK2

@sebbb, post #1

Witaj w klubie szczęśliwych posiadaczy Indivision Mk2...
Ciesz się, że w ogóle masz jakiś obraz i wiesz, że scandoubler działa - nie wszyscy mogą się tym pochwalić.
[#6] Re: Indivision MK2

@PopoCop, post #5

tylko niektóre rozdzielczości są tak wysoko odświeżane że LCD nie może tego wyświetlić :(
[#7] Re: Indivision MK2

@sebbb, post #6

Wykonanie nowego złącza bardzo solidne jak widac na filmie:
http://www.youtube.com/watch?v=-zLM_neaxNU
Jeszcze tylko dopracować samo działanie urządzenia...
[#8] Re: Indivision MK2

@Pawelek, post #4

LCD to raczej nie ma który by pracował od 15khz

Ostatnia aktualizacja: 23.09.2012 22:42:55 przez sebbb
[#9] Re: Indivision MK2

@PopoCop, post #5

flash tool and core (pre-release version) instalował ktoś ten soft?
[#10] Re: Indivision MK2

@sebbb, post #8

Wbrew pozorom są i to nawet dwie grupy.
Pierwsza to modele z wbudowanym tunerem TV, druga spotykana wśród dzisiejszych monitorów panoramicznych odpowiednik dawnych multisunców, podpinasz przez przelotkę 23-dsub i wyświetla ci tryby productivity, doublePAL oraz zwykły PAL. Nawet miał na forum pojawić się spis takich monitorów.

Pozdrawiam
[#11] Re: Indivision MK2

@sebbb, post #9

Link?
[#12] Re: Indivision MK2

@stachu100, post #11

[#13] Re: Indivision MK2

@RadoslawF, post #10

druga grupa spotykana wśród dzisiejszych monitorów panoramicznych odpowiednik dawnych multisunców, podpinasz przez przelotkę 23-dsub i wyświetla ci tryby productivity, doublePAL oraz zwykły PAL. Nawet miał na forum pojawić się spis takich monitorów.

możesz jakiś podać?
[#14] Re: Indivision MK2

@sebbb, post #12

Nie link do tekstu tylko link do pliku z programem.
[#15] Re: Indivision MK2

@stachu100, post #14

w tekście masz link
[#16] Re: Indivision MK2

@stachu100, post #14

[#17] Re: Indivision MK2

@sebbb, post #16

A plik redme czytałeś?
[#18] Re: Indivision MK2

@stachu100, post #17

tak czytałem
zastanawiam się czy tym w ogóle można coś zrobić?
[#19] Re: Indivision MK2

@sebbb, post #18

Skoro przeczytałeś ze zrozumieniem to przecież nie ma się nad czym zastanawiać.
[#20] Re: Indivision MK2

@sebbb, post #13

"możesz jakiś podać? "

Jakiś jest wymieniony w tym wątku, ale wątek znasz http://www.ppa.pl/forum/amiga/25961/lista-monitorow-kompatybilnych-z-amiga

Pozdrawiam
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem