[#1] Picasso96 PIP
Mam problem z mediatorem voodoo3 2000 i Picasso. Przy probie odpalenia Elboksowego programu TV, bądź w wypadku ustawienia we Froggerze Picassowego overlaya pojawia mi się taki błąd Error:p96PIP_OpenTagList()failed. Ratunku.
[#2] Re: Picasso96 PIP

@Fazior, post #1

Dodam jeszcze ze bawiłem sie nieco ustawieniami Picasso i nic takiego jak PIP nie znalazlem. Wiec pytanie co to jest i jak to uruchomic?
[#3] Re: Picasso96 PIP

@Fazior, post #2

Wiem o co Ci biega, bo miałem ten sam problem, tylko teraz kurcze nie pamiętam, ale wiem, że to było opisane szczegółowo w dokumentacji do medka Elboxu.
[#4] Re: Picasso96 PIP

@yackar, post #3

mam tą instrukcyjęale nic nie zauważyłem
[#5] Re: Picasso96 PIP

@Fazior, post #1

Masz Workbencha w 16bitach?
Jaką masz wersje tv.library

Ostatnia modyfikacja: 21.11.05 12:22
[#6] Re: Picasso96 PIP

@Norbert, post #5

mam, a to coś złego?:) Hmmm. nie wiem jaką mam wersje tv.library ale raczej najnowszą. Mam najnowszy MMCD updejt i najnowszy med updejt. Mam zjechać z kolorami do 8 bit czy skoczyć na 32?

Ostatnia modyfikacja: 21.11.05 12:34
[#7] Re: Picasso96 PIP

@Fazior, post #4

Tzn. elektroniczny guide.
[#8] Re: Picasso96 PIP

@Fazior, post #1

Tu masz rozwiązanie:

Re: TV card

The advice given by ikir is correct. Another cause is leaving the MMCD in the drive when running the TV software.

If you open the MMCD, you'll see a file called 'ReadMeFirst'. In there is the 'TV Drivers' section, which explains what to do.

[EDIT: Go into Workbench/Prefs to alter your icon quality setting]

All BT878 chips are supported by the Elbox software.

Cheers,

JaX
[#9] Re: Picasso96 PIP

@yackar, post #8

Trzeba zmienić jakość wyświetlanych ikon z najlepszej na dobrą (chyba jakoś tak)
[#10] Re: Picasso96 PIP

@Fazior, post #2

Ilosc bitow w jakim otwarty jest ekran na ktorym otwiera sie okno typu overlay nie ma znaczenia, moze byc 8 czy 24 bitowy.
Nalezy tylko zwrocic uwage czy tryb 16 bitowy jest typu PC.
Jesli jest problem z otwarciem tego typu okna nalezy w preferencjach WBPattern ustawic "Jakosc ditheringu" oraz "Jakosc kolorow" na "Slaba".
Podobnie nalezy ustawic dla ikon w preferencjach Workbencha.
[#11] Re: Picasso96 PIP

@yackar, post #9

Dzięki panowie, potestujem :)
[#12] Re: Picasso96 PIP

@Fazior, post #4

Słabo szukałeś :) A coś takiego nie zauważyłeś:
"To be able to watch TV, use the screen modes, which support the overlay
function: 16-bit PC, 24-bit BGR or 32-bit BGRA.

If opening TV is attempted in the mode which does not support overlay,
the TV program will display the following message:
Error: p96PIP_OpenTagList () failed."

I wszystko jasne :)
[#13] Re: Picasso96 PIP

@Fazior, post #6

Tak jak podałem wyżej (zresztą jest to w posiadanej przez ciebie instrukcji) czyli przejść na 16bit PC lub wyższej.
[#14] Re: Picasso96 PIP

@kmilota, post #12

Juz wszystko działa dzięki raz jeszcze
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem