kategoria: A500
[#1] A500 zewnetrzna fdd
Czesc , niebawem przyjdzie do mnie druga stacja zewnętrzna ,pytanie brzmi
czy do obecnej stacji zewnętrznej mam podłączyć kolejną stacje? i bedzie ona obsługiwana w grach wielodyskietkowych np. Mortal Kombat 2 ?
oraz wiem ze fdd w tej zewnętrznej nie domaga poinformował mnie tak sprzedawca , czy moge w takim razie włożyć do tej obudowy przerobioną stacje od PC?
[#2] Re: A500 zewnetrzna fdd

@marcin1982, post #1

Nie każda gra wykorzysta druga stacje.
Mozna podmienic na stację na pecetowa, tylko trzeba ją trochę dopasować.
[#3] Re: A500 zewnetrzna fdd

@marcin1982, post #1

Gry dosowe (te ktore przy wgrywaniu pokazuja AmigaDOS1.3) beda obslugiwaly (w 90 % przypadkow) do 4 stacji rownoczesnie.
Gry nie dosowe musza sprawdzac ile stacji jest podpietych i czy znajduje sie tam dysk z danymi (wszystkie Team 17) Mortal kombta 2 bedzie obslugiwal 4 stacje ..w wiekszosci obsluguja gry po 1992 r DF0: i DF1:
[#4] Re: A500 zewnetrzna fdd

@HOŁDYS, post #3

ok to wiem na czym stoję dzieki
[#5] Re: A500 zewnetrzna fdd

@marcin1982, post #1

Warto też pamiętać, że każda dodatkowo podłączona stacja zabiera nieco pamięci chip, nie wiem, czy przypadkiem nie będzie to miało wpływu na uruchamianie niektórych gier na A500 z 1MB pamięci.
[#6] Re: A500 zewnetrzna fdd

@gorzyga, post #5

czy przerobiona stacja od pc która będzie w obudowie zewnętrznej ma mieć zworke ds0 czy ds1 ?
[#7] Re: A500 zewnetrzna fdd

@marcin1982, post #6

Ds0
[#8] Re: A500 zewnetrzna fdd

@gorzyga, post #5

Warto też pamiętać, że każda dodatkowo podłączona stacja zabiera nieco pamięci chip, nie wiem, czy przypadkiem nie będzie to miało wpływu na uruchamianie niektórych gier na A500 z 1MB pamięci.

doladnie 7.5 kb na urzadzenie
ustaw zwore na DS0

Ostatnia aktualizacja: 05.10.2012 21:02:45 przez HOŁDYS
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem