[#1] Amiga 1200 + karta sieciowa PCMCIA przewodowa.
Mam teraz pytanie, ponieważ na dzień dzisiejszy muszę szukać innej karty CF, mam pytanie z jaką kartą sieciową przewodową będzie działała Amiga. Czy może to być ta karta: tekst pod linkiem, Czy to może być karta sieciowa, max 10? Ta jest 16-sto bitowa, ale 10/100.
[#2] Re: Amiga 1200 + karta sieciowa PCMCIA przewodowa.

@gilban, post #1

Kompatybilna z NE2000: cnetdevice.lha 1.9 driver/net 5218 181K 2007-08-14 m68k-amigaos PCMCIA Network Card driver - (readme)

lub 3Com: 3c589.lha 1.5 driver/net 6238 54K 2010-02-04 m68k-amigaos Driver for 3Com PCMCIA network cards - (readme)
[#3] Re: Amiga 1200 + karta sieciowa PCMCIA przewodowa.

@gilban, post #1

śpieszę z pomocą: link .
[#4] Re: Amiga 1200 + karta sieciowa PCMCIA przewodowa.

@PrzemasIII, post #3

No tak. Ale ja tu dostałem linki do sterowników. Ale jeszcze w sprawie sieciówki: Która będzie działać, poniewrz modeli różnych sieciówek 3COMa jest co najmniej kilka lub kilkanaście. Tylko nie wiam, czy działa każda, czy jednak nie. A o to przykład:

tekst pod linkiem

tekst pod linkiem

tekst pod linkiem
[#5] Re: Amiga 1200 + karta sieciowa PCMCIA przewodowa.

@gilban, post #4

Wszystko jest opisane w dokumentacji do sterowników.

Wystarczy ściągnąć, rozpakować, zaglądnąć.

Osobiście miałem kiedyś Kingmax'a, teraz mam 3Com'y. Oba działały.

Jako alternatywę możesz rozważyć kartę WiFi:

prism2v2.lha 2.4 driver/net 1436 308K 2012-01-06 m68k-amigaos ppc-amigaos Driver for 11Mbps wireless network cards - (readme)

Sam będę odpalał wkrótce z tym pakietem dwie karty - Orinoco Gold Classic oraz Artem OnAir.

Ostatnia aktualizacja: 05.10.2012 11:38:20 przez XeNeS
[#6] Re: Amiga 1200 + karta sieciowa PCMCIA przewodowa.

@XeNeS, post #5

A mógłbym prosić o zdjęcia tych 3COMów. łatwiej i szybciej coś znajdę, niż szukać w dokumentacji i zastanawiać się czy to to ?
[#7] Re: Amiga 1200 + karta sieciowa PCMCIA przewodowa.

@gilban, post #6

w dokumentacji są podane modele kart
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem