[#1] Wymiana procka w Blizzardzie.
Mama dostęp do procesorów PPC 603 300MHz - czy można wymienić ten z karty (200MHz) na ten szybszy, wiem tylko, że różnią się napięciem zasilania 200 - 3.3V, 300 - 2.5V, czy jest możliwe obniżenie napięcia na karcie (nie mam dostępu do żadnego schematu BlizzPPC)?

[#2] Re: Wymiana procka w Blizzardzie.

@Thaddeus, post #1

Nie pamiętam dokładnie jakie oznaczenie ma mój PPC, wiem że widnieje tam cyfra 225. Możliwe że odnosi się to napięcia, a nie do częstotliwości.
Procesor zakupiłem jako 240MHz (przynajmniej taką częst. był taktowany). Bez problemu udało mi się go kręcić na 300MHz. Nie mam super radiatorów, ani wiatraków. Wystarczył ten standardowy (póki się nie zatarł). CPU grzeje się faktycznie bardziej, ale na pewno nie powiedziałbym że jest gorący.

[#3] Re: Wymiana procka w Blizzardzie.

@Thaddeus, post #1

Gdyby już udało ci sić w jakiś sposób odlutować stary i przylutować nowy 603, a turbo bedzie działać to jestem chćtny na taki cpu 300MHz :)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem