kategoria: Sprzęt
[#1] Monitor - który to już raz :)
Heja.
Jako że na moim "pracującym" biurku obecnie stoi:
2 x Monitor Acer 20" + Philips z czego:
Acery podłączone do PC i Philips do amigi (lub c64)

Stwierdzam, że monitory są za małe do mojej pracy i znalazłem coś takiego:
http://www.euro.com.pl/monitory-led-i-lcd/lg-dm2780d-pz-3d.bhtml#opis

w tej cenie monitor 27 cali to wypas, do tego dochodzi możliwość obejrzenia filmu w 3d....i..... zaświtało mi, że mógłbym do jednego podłączyć Ami a do drugiego C64 (ma to to przecież wejście EURO/component).

Zniknął by monitor Philips (znaczy poszedł by do pokoju w piwnicy gdzie podłączyłbym go do innej Amigi).

I pytanie - czy ktoś wykorzystuje taki - lub podobny - monitor z funkcją TV do Ami ? Jak z jakością obrazu?
(Na moim 32 calowym TV obraz nie jest najlepszy jeśli chodzi o workbench, ale w grach nie jest źle).

Ktoś ma jakieś doświadczenia?
[#2] Re: Monitor - który to już raz :)

@WojT_GL, post #1

Podpinałem Amigę 600 i 1200 do tego monitora z Euro i powiem tak:

DBLPal - nie działa - monitor niby wydział, ale po paru sekundach się wyłanczał
DBLNtsc- to samo
zwykły PAL przez złącze TV oczywiście bez problemu dało się wyświetlić -o ile grało się całkiem przyjemnie, to praca w systemie to "nie jest to" , niby było dobrze, ale jednak małe niedociągnięcia były :)
[#3] Re: Monitor - który to już raz :)

@Olo, post #2

A zatem sam sobie odpowiadam - i dla potomnych :)
Zakupiłem zatem 23" cudo LG i... podpiałem do PC przez HDMI - świetnie pracuje w rozdzielczości HD 1080p - zatem do programowania - rewelacja.
Jesli chodzi o efekt 3D to dla mnie bomba - zarowno konwersja 2D do 3D jak i zrodlo przygotowane w 3D (testowane na blu ray z Madagaskar 3D i Final Destination 5 ).

I smaczek - podpieta A1200 przez Euro - daje radę - dość duże pixele ale nie ma wiochy :) Workbench wyglada ok (w standardowej rozdzielczosci - nie probowalem wyzszych).
Gry - ok, kolory swietne i da sie fajnie grac...

I na koniec... z ciekawosci wlaczylem konwersje 2D-3D i zalozylem okulary..... uuuuuha! Monitorek mnie zaskoczyl! Umie ladnie rozlozyc plany i wrazenie 3D jest swietne :) Przetestowalem na Mortal kombat 2 i Ruff'n'Tumble - niesamowite, calkiem nowy odbior :)

Ja jestem bardzo zadowolony z zakupu :P
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem