[#1] Klawiatura cdtv A4000
http://www.hardwarebook.info/Keyboard_(6_Amiga)

czy wynika z tego że są zamienne bez przeróbek ?
[#2] Re: Klawiatura cdtv A4000

@damianx, post #1

Niestety bez przejsciówki się nie obędzie. Obie klawiatury mają inne wtyczni oraz inny rozkład pinów.
[#3] Re: Klawiatura cdtv A4000

@jarob, post #2

no własnie też byłem zdziwiony że na tej stronce co podlinkowałem jest napisane że są identyczne
znalazłem też inne strony i tam własnie było że jednak się różnią.

czyli jak zamienię w samej klawiaturze kabelki tak aby na wtyczce było zgodne z A4000 to będzie to działało ? dobrze myślę.
[#4] Re: Klawiatura cdtv A4000

@damianx, post #3

Tak. Gdzieś w domu mam rozpiskę, postaram sie nie zapomnieć - jak wrócę z pracy to podeślę.
[#5] Re: Klawiatura cdtv A4000

@altcomputing, post #4

Z tego tematu :

http://www.amiga.org/forums/showthread.php?t=58901

"I opened it and reversed the plug going to the keyboard wire, pretty simple and easily reversible. "

wynika że wystarczy obrócić wtyczkę i nic nie trzeba ciąc lutować itp.

ale w innym miejscu jest tak
"name the wires in the CDTV keyboard 1, 2, 3 and 4, you'll need to switch 2 - 3 and 1 - 4"

Ostatnia aktualizacja: 09.10.2012 21:23:16 przez damianx
[#6] Re: Klawiatura cdtv A4000

@damianx, post #5

you'll need to switch 2 - 3 and 1 - 4

Czyli obrócić wtyczkę. pomysł
[#7] Re: Klawiatura cdtv A4000

@stachu100, post #6

nie spamuj ;)

ps. ładny ten Wiedeń ?

Ostatnia aktualizacja: 09.10.2012 22:58:01 przez damianx
[#8] Re: Klawiatura cdtv A4000

@damianx, post #5

Układ A4000 jest taki sam jak CD32, wystaczy więc zastosować się do poniższego obrazka (znalezionemu dawno temu, na PPA z resztą chyba):

[#9] Re: Klawiatura cdtv A4000

@altcomputing, post #8

Potwierdzam.

aby klawiatura od CDTV działała z A4000 wystarczy "obrócić" wtyczkę ,a dokładnie pisząc zamienić piny we wtyczce.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem