[#1] który lepszy do sieci??
Witam, tak jak w temacie które, z amigowych rozwiązań (MiamiDX, Genesis, TCP/ip) jest najlepszy?

Mam MiamiDx (niestety crack) ale coś z tym jest do bani próbowałem zmusię smbfs do współpracy z piecem obok i MDX wywalał się przy wielkich plikach. Ostatnio sprawdziłem Genesis i o dziwo DZIAŁA.

Więc jak, który jest najlepszy?

[#2] Re: który lepszy do sieci??

@11MASTEr, post #1

Jest taka zasada na tym forum , ze program LEGALNY jest ZAWSZE lepszy niz PIRACKI . Hough .

[#3] Re: który lepszy do sieci??

@Darek S., post #2

LEGALNY jest ZAWSZE lepszy niz PIRACKI

Wiadomo. Cracker (nie mylic z Hackerem), to przewaznie czlowiek ktorego celem jest tylko zlamanie kodu. Czesto zapomina po sobie posprzatac, wiec czlowiek niekiedy wdepmnie w male conieco uzywajac zlamanego softu ;)
[#4] Re: który lepszy do sieci??

@Andrzej Drozd, post #3

Dzieki ze coś napisaliściei :(
Szkoda, ze nikt nie odpowiedzial na moje pytanie.
BTW to może wiecie przynajmniej jak zerejestrować MDX?? (z tego co wiem to już jest dawno i nie prawda)

[#5] Re: który lepszy do sieci??

@Andrzej Drozd, post #3

Ja mam Miami 3.0, ale nie jess to DeluXe... Chyba jest w wersji
Crack i sobie go chwalë, hehe.

Pozdrawiam!

Ostatnia modyfikacja: 30.11.05 12:23
[#6] Re: który lepszy do sieci??

@11MASTEr, post #1

Polecam AmiTCP/IP. Używam tego od zawsze na moim AOS3.1 i jestem bardzo zadowolony. W dziale programy PPA jest szczegółowy opis konfigu w/w stosu.
[#7] Re: który lepszy do sieci??

@11MASTEr, post #4

teoretycznie sa gdzieniegdzie jeszcze bundle z licencja, praktycznie nie do znalezienia. u mnie samba chodzi z miamidx non stop i bez problemu, z genesis tez dziala. legalne genesis latwiej znalezc. o amitcp nie wspominajac :)
[#8] Re: który lepszy do sieci??

@rjack, post #6

Wiem że akurat Ty tak napiszesz bo juz niejednokrotnie zachwalałeś ATCP/IP :) wiec napisz jeszcze raz: nie ma żadnych problemow?!

Najbardziej byłbym wdzieczny gdybym uzyskal odpowiedź od takiego gościa który używał wszystkich 3-ech rozwiazan :)

W MDX podoba mi sić przejrzystość - jeden katalog, jeden przypis i śmiga.
Genesis troszke bardziej zagmatwane (kilka dni nim sie bawie wiec ocena bardzo niewyrazna)- gdy podpiolem go pod buttonbara w Magellanie nie moglem go wlaczas i wylaczac jak MDX, o cos sie plul...
Zas ATCP/IP to dla mnie byla zawsze czarna magia - ot takie przekonanie uzyskane na podstawie ocen innych ludzi :) uslyszane wtedy gdy jeszcze nie mialem netu.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem