[#1] Jaki najwiekszy HDD do A1200 ?
Jak w temacie. Jaki najwiekszy dysk twardy mozna wlozyc do Amigi 1200?
Chodzi mi o podlaczenie HDD do kontrolera na plycie glownej. Nie dodatkowy HDD.

Chce sobie kupis jakis dysk 2,5 cala. moze ktos mi cos poradzi.

Pozdrawiam wszystkich!
Z gory dzieki.

Pawel
[#2] Re: Jaki najwiekszy HDD do A1200 ?

@Pawel, post #1

właściwie kontroler standardowo zamontowany w A1200 obsługuje twarde do 8.4GB. Wszystkie HD powyżej będą widziane tylko jako 8.4GB. Żeby bez problemu obsługiwać większe dyski, musisz dokupić kontroler.

[#3] Re: Jaki najwiekszy HDD do A1200 ?

@Solo Kazuki, post #2

Nie zgadzam się z tym.

To zależy od device obsługującego Twój kontroler i wersji filesystemu zamontowanej na partycjach.

W najnowszych wersjach filesystemów rodem z AmigaOS można korzystać z partycji do 2TB.
[#4] Re: Jaki najwiekszy HDD do A1200 ?

@Pawel, post #1

U mnie 40GB śmiga bez problemów. W tej chwili już nie pamiętam, czy próbowałem podłączać osiemdziesiątkę. Ale ktoś tu chyba swego czasu wspominał, że 80GB też pójdzie.
[#5] Re: Jaki najwiekszy HDD do A1200 ?

@rjack, post #3

Device to jedno, ale elektronika też ma swoje ograniczenia i 120GB na pewno na standardowym nie pójdzie.

[#6] Re: Jaki najwiekszy HDD do A1200 ?

@Marek Szyprowski, post #5

160 idzie, choc calego nie zapelnialem.
[#7] Re: Jaki najwiekszy HDD do A1200 ?

@Valwit, post #6

hmm. dopisek: ja mam idefix-express, moze to cos miesza. w kazdym razie 2.5" nie robia tak wielkich wiec spokojnie pojda
[#8] Re: Jaki najwiekszy HDD do A1200 ?

@rjack, post #3

Kolega pisze o GOŁEJ amidze, czy rozbudowanej o kontroler?

[#9] Re: Jaki najwiekszy HDD do A1200 ?

@Solo Kazuki, post #8

Ja mam 80Gb na fastata II GOLD.
[#10] Re: Jaki najwiekszy HDD do A1200 ?

@Kamul, post #4

40GB poszlo na standardowam kontroleze??? Dobrze zrozumialem?

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem