[#1] interfejs do klawiatury VECTOR
urwały mi sić kabelki od złącza 5 din i nie wiem jak to przylutować żeby sobie amigi nie uszkodzic prosze o pomoc.

poznam ludzi kturzy tworzą na amidze muze w celu wymiany doświadczen

moja amiga to :obudowa z pc ,4 mb fast,hdd 1 gb,nagrywarka lite -on

narazie sie to miesci w obudowie ale jak bedzie karta turbo to bćde musiał przerobic obudowe

:D
[#2] Re: interfejs do klawiatury VECTOR

@tygrysek, post #1

Mialem taki sam problem. Zastosowalem metode prob i bledow (16 mozliwosci) i po kilku probach spalilem kontroler:) Przepalila sie jedna zylka, ale po zlutowaniu juz nie dzialal:(
Potem dopiero znalazlem rozpiske sygnalow na wtyczce (madry Polak...:)).
Jeden z sygnalow to masa, a jeden +5V (albo "-", nie pamietam), wiec wystarczy za pomoca miernika zlokalizowac te dwa, a dwa pozostale (bez obaw) metoda prob i bledow (2 mozliwosci:))
[#3] Re: interfejs do klawiatury VECTOR

@tygrysek, post #1

Znalazlem ten opis sygnalow na wtyczce DIN:
2 DATA
4 GND
5 +5V
1 CLOCK
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem