[#31] Re: TAPETY

@(V)(I)mothe(P), post #30

Tak na marginesie, Xnview niepoprawnie zapisuje pliki iff z kompresją rle. Nie wiem dokładnie na czym polega błąd, ale praktycznie wszystkie programy odczytują takie pliki błędnie, ale on sam nie. Błąd dotyczy tylko zapisu 24-bitowego.

Ostatnia aktualizacja: 15.11.2012 18:23:16 przez cholok
[#32] Re: TAPETY

@cholok, post #31

Błąd polega na zapisie pojedynczej linii wszystkich bitplanów skompresowanych łącznie, a każdy bitplan powinien być kompresowany niezależnie. Jest to niezgodne ze specyfikacją i większość programów się "wysypie", ale takie pliki odczyta PPShow i HAMLab.
[#33] Re: TAPETY

@_arti, post #26

Odswieżę temat po dość długim czasie. Czy ma ktoś może jakieś fajne tapety lub namiary skąd je pobrać na A500 ? Będę wdzięczny gdyby ktoś podesłał na maila. Mam zainstalowany BetterWB ale wygląd mnie niezbyt satysfakcjonuje :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem