kategoria: Prometeusz
[#1] Prometheus i Warp3D
Zainstalowalem wersje 4.2a W3D, Picasso 2.1b i każda próba odpalenia czegoś korzystającego z Warp3D kończy się crashem (Suspend/Reboot). Nie mam nic odnośnie W3D w ENVARC: ...nie wiem, czy to źle ale uprzedzam. Co może być nie tak?
[#2] Re: Prometheus i Warp3D

@_arti, post #1

Pod m68k?
[#3] Re: Prometheus i Warp3D

@stachu100, post #2

No tak.
[#4] Re: Prometheus i Warp3D

@_arti, post #3

Pytałem bo jak takie rzeczy wychodzą pod PPC to często jest to problem sprzętowy z PPC.
[#5] Re: Prometheus i Warp3D

@stachu100, post #4

Problem rozwiązany. Wystarczyło zainstalować Picasso 2.1C i ustawić tryb WB na 16bit OK

Załączam kompletne archiwum z plikami instalacyjmymi do Prometheusa, które na pewno działają.
[#6] Re: Prometheus i Warp3D

@_arti, post #5

Tryb 16 bit to faktycznie podstawa do Warp3D. Ale chyba mam luki w wykształceniu - jest Picasso w wersji"c"?
[#7] Re: Prometheus i Warp3D

@Kitech, post #6

Nie jest to wersja oficjalna. Patrz tu.
[#8] Re: Prometheus i Warp3D

@strim, post #7

O.K. Dzięki. A z pesudooficjalną wersją 2b nie działa?
[#9] Re: Prometheus i Warp3D

@Kitech, post #8

U mnie nie.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem