[#1] Install OS-3,9
Rozleciał się mi dysk twardy miałem tam wgrany OS-3,9 (dysk był stary 1,2GB ) mam teraz nowy 40GB i chćę wgrać znowu Os3,9 ale nie mogę zaraz po uruchomieniu installatora pojawia się komunikat,, installer-Can't open needed libraries " wiem ze potrzebuje jakieś bibloteki ale jakiej ( nie zapisałen sobie przy instalacji wcześniej ( bo miałem też ten problem) proszę o konkretne sugestie lub to co mam wgrać -Dziękuję Leszeksas
[#2] Re: Install OS-3,9

@Leszeksas, post #1

Musisz sobie zrobic dyskietke startowa dla os3.9;
Najpierw ladujesz system z dyskietki (setpatch, romupdate, montowanie cdromu itp. itd.) i dopiero wtedy bedziesz mogl zainstalowac os3.9 z plytki.

Aby zrobic dyskietke startowa musisz miec jakis system juz wgrany na hd np. 3.0, 3.1 dzieki niemu tworzysz dyskietke startowa. (kwadratura kola ale niestety tak jest) - chyba ze poszukasz dobrze na necie obrazu dyskietki startowej.

[#3] Re: Install OS-3,9

@11MASTEr, post #2

aby moc zainstalowac os 3.9 musisz miec juz minimum 3.0 zainstalowany wtedy bedzie juz ok ;)
wkladasz cd z os3.9 wybierasz
jezeli masz os 3.0 to dajesz install 3.1 a potem 3.9
jak masz juz 3.1 no to wiadomo ;)

btw. nalezy uwazac na scsi.device afaik nie ze wszystkimi dyskami dziala jak trzeba ale mysle ze nie powinno byc problemu bo im nowszy hdd tym lepiej :)

[#4] Re: Install OS-3,9

@Leszeksas, post #1

Wgrałem wszystkie bibloteki z Libs jakie miałem na dysku 3,0 ( pozostałość po wcześniejszej Amidze ) i installator OS3,9 poszedł (po kłopocie) ale nadal nie wiem jakiej potrzebuje bibloteki ( libs) kto wie?
proszę o podpowiedz leszeksas
[#5] Re: Install OS-3,9

@Leszeksas, post #4

Uruchom SnoopDos (Aminet) przed wlaczeniem Installera.
[#6] Re: Install OS-3,9

@Leszeksas, post #4

AmigaOS3.9 normalnie instaluje się na Amidze z kickstartem 3.1. Jeśli masz 3.0 to potrzeba jakiejś biblioteki z AmigaOS3.1 aby instalacja ruszyła.
[#7] Re: Install OS-3,9

@kmilota, post #6

Nie prawda właśnie miałem wgrany amigaOS 3,1 , KS3,1 cały czas chciało tę biblotekę , ale wgrałem z dysku Ami OS3,0 ( stare bibloteki) i poszło Leszeksas
[#8] Re: Install OS-3,9

@Leszeksas, post #7

Czemu tak po omacku to robic, Norbert Ci powiedzial uzyj snoopdosa i wszystko bedzie jasne.

[#9] Re: Install OS-3,9

@Leszeksas, post #4

czesc, wgralem OS-3,9 chce teraz zainstalowac BB-1 ( polskie lokale ) a instalator pokazuje mi ze jest bląd -AN ERROR HAS OCCURENT! Unable to compile script. ERROR: invalid parametr for statement on line 73 - naciskam proced i wychodze z instalacji , nie wiem o co chodzi moze ktos mi pomoze-Leszeksas
[#10] Re: Install OS-3,9

@Leszeksas, post #9

Nie instaluj polski lokali z BB-1, bo jest zrąbane. Instaluj je z BB-2.
[#11] Re: Install OS-3,9

@Leszeksas, post #9

hmm zalatw sobie installer z os 3.1 a jak juz masz to installer z aminetu na ktoryms pojdzie ;)

[#12] Re: Install OS-3,9

@AmiChris, post #11

Instaler mam z OS3,1 tego co wczesniej instalowalem i nie chce isc z niego a dokladnie co jest powodem ze nie chce ?
[#13] Re: Install OS-3,9

@Leszeksas, post #9

Podejrzyj skrypt i zobacz co siedzi w lini 73.
[#14] Re: Install OS-3,9

@Sylwester, post #13

w startup-sequence w lini 73 tak?
[#15] Re: Install OS-3,9

@Leszeksas, post #14

W skrypcie instalacyjnym, który się wywala, a nie startup-sequence.
[#16] Re: Install OS-3,9

@Leszeksas, post #14

Czy mogę zainstalowac najpierw BB2 a pózniej BB1 w OS3,9
[#17] Re: Install OS-3,9

@Leszeksas, post #9

wgrałem installera z płyty OS3,9 do catalogu c . Instalacja BB1 i BB2 przebiegła juz normalnie ( zainstalowało się ) tylko instalacja polskich lokali nie powiodła się brak jest polskich lokali w katalogu locale languages plik polski -brak
[#18] Re: Install OS-3,9

@Leszeksas, post #17

hmm zainstaluj wfmh locale pl
ktoras wersja byla nawet za free ;)

[#19] Re: Install OS-3,9

@AmiChris, post #18

Zła rada, bo ten pakiet zawiera starą lokalizację.
Nie wiem skąd była pobierana lokalizacja, ale można ją pobrać np. stąd:
http://os.amigaworld.de/download.php?id=18

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem