[#1] Dysk od A1200 i PC
Jak podłączyć dysk 3,5 '' z Amigi (wymagał przelotki 2,5 -> 3,5) do kilkuletniego (2003 rok) PCta ? Podłączyłem go i kable pasują, ale blaszak po prostu go nie widzi. Domyślam się że chodzi o różnicę standardów... To jest Caviar 2430, kompatybilny z AT. Czy można zrobić cokolwiek żeby piec tzn. WinUAE (chcę zgrać stare dane) go zobaczył ?
[#2] Re: Dysk od A1200 i PC

@Schaqal, post #1

jesli widac go w biosie to piec go widzi, winda niekoniecznie. do uae mozna podlaczyc, opisy sa zapewne tutaj w archiwum, a juz na pewno zna je google
[#3] Re: Dysk od A1200 i PC

@Schaqal, post #1

Faktycznie jest w BIOSie taki motyw jak wykrywanie dysków, muszę tylko zworkę z Cable Select przestawić na Slave, bo jak na razie nie chce mi go i z BIOSa wykryć.

Inna sprawa: Ostatnia wersja UAE umożliwia podpięcie pod emulator dysku przeznaczonego dla Amigi. Dysk taki (8,5 GB) posiadam, z tym ze jest on sformatowany pod windą, i UAE truje że nie znalazło dysku całkowicie pustego lub sformatowanego pod Amigę. Chcę ten dysk sformatować, spartycjonować i przygotować tak żeby włożony w Amigę mógł być boot diskiem. Pytanie tylko jak wyczyścić go 'całkowicie', tak żeby UAE widział go jako zupełnie pusty ?
[#4] Re: Dysk od A1200 i PC

@Schaqal, post #3

w dosie fdisk /mbr na przyklad. albo po prostu olac i w hdtoolboksie sobie ustawic co chcesz
[#5] Re: Dysk od A1200 i PC

@Schaqal, post #1

Albo używając Fat95 sformatować go pod peceta i wtedy zwalić na niego te dane.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem