[#1] Reklama GadAmi na świecie
Chcę spróbować zareklamować GadAmi na świecie. Czy wiecie o istnieniu odpowiednika polskiego 'protokolu gg' za granicą? W środowisku amigowym rzecz jasna.

Chodzi mi o to czy tamtejsi uzytkownicy Amigi gadają tylko np. na irc-u i na forach?? Poza tym gg dziala zza granicy również?? :)

No i czy AmiGG ma angielską lokalizację?
[#2] Re: Reklama GadAmi na świecie

@rjack, post #1

Gadami ma angielską lokalizację, AmiGG też..., ale nie wiem czy MiniQ już zrobił plik .catalog...

Co do tej zagranicy to tam używają ICQ, Jabbera, MSN i/lub paru innych, większość o ile nie wszystkie protokoły obsługuje przez tranporty na serwerach jabber, a na Amidze jest program JabberWocky, który to obsługuje, choć dziwny ma interfejs obsługi (zaryzykuje stwierdzenie, że równie wygodnie jest rozmawiać przez JabberWocky co wypalać płyty przy pomocy MakeCD).

[#3] Re: Reklama GadAmi na świecie

@rjack, post #1

Co po reklamowaniu Gadami, skoro nikt nie będzie mógł chociażby nowego konta sobie założyć za pomocą tego programu?

[#4] Re: Reklama GadAmi na świecie

@MinisterQ, post #3

Może będzie istniało takie wymienne konto, przechodnie lub kilka takich, np. może powstać strona z kontami do rozdania lub wypożyczenia, etc. ;)

[#5] Re: Reklama GadAmi na świecie

@MinisterQ, post #3

O! Nie sprawdzalem obecnie. W zeszlym roku wlasnie na Gadami zakladalem konto i bylo ok. Rozumiem ze w AmiGG nie ma z tym problemu?

Co dokladnie dzieje sie z lokalizacją en do AmiGG?

Racja JabberWocky. Całkiem zapomiałem. Skoro jego interfejs jest nieciekawy mozliwe, ze gg przyjeloby sie za granica w srodowisku amigowym.

Polecę AmiGG również. Zauważyłem że na Aminecie nie ma ani jednego ani drugiego. Chyba ze archiwum nie nazywa sie amigg. :)
[#6] Re: Reklama GadAmi na świecie

@rjack, post #5

W zeszlym roku wlasnie na Gadami zakladalem konto

Od zeszłego roku protokół GG zmienił się kilka razy pod tym względem.

Rozumiem ze w AmiGG nie ma z tym problemu?

Ostatnio nie miało. Nie sprawdzałem od miesiąca.

Zauważyłem że na Aminecie nie ma ani jednego ani drugiego. Chyba ze archiwum nie nazywa sie amigg.

AmiGG nie będzie, dopóki AmiGG nie zyska określonej przeze mnie funkcjonalności (w pełni zaimplementowany protokół GG + engine do sms + angielski plik .ct/.cd)

[#7] Re: Reklama GadAmi na świecie

@MinisterQ, post #6

Teraz rozumiem dlaczego nie umieściłeś na Aminecie AmiGG. Dzięki. Spróbuje skontaktować się jeszcze z autorem gadami.
[#8] Re: Reklama GadAmi na świecie

@rjack, post #1

A skąd wiesz, że AmiGG działa z zagranicy? Jak klikasz z zagranicy to napisz gdzie mieszkasz :D.

[#9] Re: Reklama GadAmi na świecie

@TCD, post #8

A skąd wiesz, że AmiGG działa z zagranicy?

A dlaczego ma nie działać AmiGG czy jakikolwiek inny klon oryginalnego GG z zagranicy?Program wprawdzie jest tworzony z myślą o rodzimych internautach lecz to w niczym nie przeszkadza by używać go za granicą.

[#10] Re: Reklama GadAmi na świecie

@rjack, post #1

Chcę spróbować zareklamować GadAmi na świecie

Tylko po co?
Gadami juz dawno nie jest rozwijane (choc chyba niezawieszone). Aktualnie AmiGG to prawdziwy kombajn w porownaniu z Gadami.
[#11] Re: Reklama GadAmi na świecie

@Andrzej Drozd, post #10

Gadami jest jak najbardziej funkcjonalne z dokładnością do uzyskiwania nowego nr gg. Co przed chwilą sprawdziłem. Zapewne jednak to nietrudno poprawić. Na codzień go używam. Pomaga mi w pracy bardzo.

Poza tym miałem ogólnie na myśli gg, czyli również i AmiGG, ale pominąłem, bo nie ma angielskiej lokalizacji (jeszcze).

Skoro Polakom się podoba to dlaczego nie innym nacjom??
[#12] Re: Reklama GadAmi na świecie

@rjack, post #11

Inne nacje niekoniecznie muszą mieć znajomych, którzy używają Gadu-Gadu.

[#13] Re: Reklama GadAmi na świecie

@rjack, post #11

Za najwieksza wade Gadami uwazam brak poprawnego czasu przyjscia wiadomosci.

Ogolnie uzywajac AmiGG, bardzo przyzwyczailem sie do emotikon i wyswietlania opisu pod nickiem. Ma tez takie bajery jak ukrywanie statusu przed wybrana osoba, wysylanie plikow (choc to jeszcze nie zawsze dziala, wysylanie e-maili i obrazkow. Mozna zakladac konferencje. Dodatkow AmiGG ma sauronizator (wykrywacz ukrytych uzytkownikow). Bardzo podoba mi sie tez zabezpieczenie haslem (mozliwosc takze tylko na czas odejscia od komputera. Bardzo dobrym dodatkiem jest tez to, ze AmiGG automatycznie laczy sie po zerwaniu polaczenia z serwerem...oj mozna by jeszcze wymieniac... ;)
Aaaaa, zapomnialbym o antyspamie i pluginie AmigaAMP (czyli AmiGG wyswietla to co aktualnie odtwarza AmigAMP lub ANR :)

Gadami ma tylko jedna zalete: jest szybki (bo malo rozbudowany) i dobrze spisuje sie na slabych konfiguracjach.
[#14] Re: Reklama GadAmi na świecie

@grxmrx, post #12

ale jak jednemu się spodoba, to poleci AmiGG drugiemu itd.
A AmiGG na Aminecie z angielskimi localami i dokumentacją, to będzie bardzo dobry początek. Po uploadzie można dać newsy na największych zagranicznych portalach.
[#15] Re: Reklama GadAmi na świecie

@Andrzej Drozd, post #13

Właśnie miałem na myśli wzrost popularności gg w kontekście wypowiedzi kolegi R-Tea.

Nie upieram się oczywiście przy GadAmi, choć go używam codziennie. AmiGG ma bez wątpienia więcej bajerów i jest bardziej funkcjonalny.

Próbuje skontaktować się z autotem gadami. Z mojej strony EOT. Zorientowałem się w sytuacji dzięki Waszym wypowiedziom. Dziękuje.
[#16] Re: Reklama GadAmi na świecie

@rjack, post #1

po co komu gg za granica? to juz lepiej zeby amigowce zaczely uzywac jabbera (jak bedzie w amigg). serwery gg zdychaja juz dla userow z polski, co dopiero jak ktos z zagranicy bedzie chcial sie zalogowac. nic tylko wstyd.
[#17] Re: Reklama GadAmi na świecie

@rjack, post #1

Zwłaszcza teraz-czyli w okresie przedświątecznym kiedy to lada dzień panowie z GG wyłączą wiadomości offline a serwery będą obciążone do granic możliwości-"reklama" tej sieci (bez względu na program jakiego używamy) może przynieśc skutek całkiem odwrotny od zamierzonego.
Oprócz gg na Ami jest możliwa rozmowa w sieci jabber,icq czy aim.Protokoły te są nieporównywalnie popularniejsze i stabilniejsz od naszego gadulca.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem