[#1] MCP i 060
Po przesiadce na Blizzarda 060/66 mam problemy z funkcja NewTooltypes w MCP. Czy da sie cos z tym zrobic? To jest dosc przydatna funkcja...
[#2] Re: MCP i 060

@vi-bee, post #1

a dokladniej ??
co sie dzieje nie dziala juz ,wiesza sie??
moze jakis pacz instalowales w miedzyczasie?

[#3] Re: MCP i 060

@AmiChris, post #2

To bylo juz dosc dawno, mniej wiecej w tym samym czasie kupilem OS3.9, ale problemy zaczely sie chyba po zainstalowaniu karty. O ile dobrze pamietam modyfikuje mi pliki w C:, do tego stopnia, ze system sie nie laduje. Jutro sprawdze dokladnie bo teraz pracuje.
[#4] Re: MCP i 060

@AmiChris, post #2

Po wlaczeniu opcji NewTooltypes, po starcie systemu pojawia sie requester MCP "Software failure...", ale jest PUSTY. Nie pomaga klikanie na "Continue" ani na "Jump RTS".

[#5] Re: MCP i 060

@vi-bee, post #4

hmm a moze starsza/nowsza wersje znajdziesz gdzies z dzialajacym paczem??
rzeczywiscie moze to byc bug mcp.

w ostatecznosci poszukaj jakiegos programu-commodity umozliwiajacego cos podobnego :)

[#6] Re: MCP i 060

@vi-bee, post #1

Najlepiej wywal całkiem MCP. Na takiej samej karcie (tylko 60/50) miałem ciągle problemy , więc mcp usunąłem i zastąpiłem kilkoma innymi programami. Warto!

[#7] Re: MCP i 060

@Pero, post #6

Nie jest az tak zle. Uzywam MCP od dawna, wczesniej na 040 teraz 060 i nie mam zadych problemow.
Prawda jest natomiast takie dziwne zachowania zaleza od wersji MCP. Ja w dalszym ciagu uzywam
wersji 1.32 z 11.07.98.
[#8] Re: MCP i 060

@Phibrizzo, post #7

Mam werse 1.42, z nowszymi w ogole wszystko mi sie wiesza. Sprawdze te starsze wersje bo mam tez problemy z ramlib, moze to tez od tego.

[#9] Re: MCP i 060

@Pero, post #6

Zeby zastapic MCP trzeba by co najmniej 20 innych programow!

[#10] Re: MCP i 060

@vi-bee, post #9

Jeżeli musisz mieć włączonych tyle opcji to na pewno tak. Ale jak sam się przekonałem wiele znich sie praktycznie nie używa. Razem z blizzardem miałem kartę CGX 64/3D i wtedy na pewno nie warto i często nie należy mieć niekturych opcji.

[#11] Re: MCP i 060

@vi-bee, post #8

Jesli masz problem z ramlibem to do MCP byl dodawany MCPRamLibPatch.
Instaluje sie go na poczatku sekwencji startowej po SetPatchu.
[#12] Re: MCP i 060

@Pero, post #10

Przepraszam za błędy!

[#13] Re: MCP i 060

@Phibrizzo, post #11

tak a najlepiej pakiet blizkick swietny maper kickstartu i nie tylko ,goraco polecam na aminecie znajdziesz m.in. ;)

[#14] Re: MCP i 060

@AmiChris, post #13

Mam od niedawna blizkicka i nic nie pomaga jesli chodzi o ramlib, przy starcie niektorych programow wyskakuje "Software failure...", po kliknieciu na "Jump RTS" ida dalej (na ogol juz bez problemow). Sprawdzalem, w tych samych przypadkach bez MCP system wiesza sie bez ostrzezenia, wiec to raczej nie jest wina MCP.

[#15] Re: MCP i 060

@vi-bee, post #14

a uzywasz modulu dla ramliba?? poza tym nalezy wielkosc bufora w blizkicku odpowiednio dobrac inaczej nie wszystkie pacze sie zainstaluja
najlepiej sprawdzic po boocie z blizkickiem jakims monitorem xopa/scout ktory pozwala wyswietlic liste resident..

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem