[#1] Apollo 040 ---- 060
Witam,

Chodzi o przeróbkę Apollo 040 do 060.
Informacji w necie jest dość dużo lecz brak spójnych, chciałbym dowiedzieć się od osoby która to uczyniła. Posiadam 040 od Apollo z machem 131. Co jeszcze jest potrzebne, prócz samego 060 do przeróbki? Czy jest może na forum osoba która mogłaby się tego podjąć?

Dzięki wielkie!
[#2] Re: Apollo 040 ---- 060

@R_J_MacReady, post #1

Polecam Stacha, potrzebny jest rom dla 060 (na karcie jest EPROM, trzeba go wymienić) oraz przetwornica z 5V na 3.3. Czasem też podstawka pod procesor bywa przydatna.

Ostatnia aktualizacja: 02.12.2012 14:12:05 przez flops
[#3] Re: Apollo 040 ---- 060

@flops, post #2

Rom 131 działa z 060, rom 130 nie działa. Wydaje mi się, że nie podmieniasz wkładów do machów. Najlepiej posłać do kogoś kto już zmieniał pare razy i ma na stanie 060(ich cena może sie znacznie różnić).

Ostatnia aktualizacja: 03.12.2012 00:41:52 przez wuk
[#4] Re: Apollo 040 ---- 060

@wuk, post #3

Pytanie skąd wziąć 060 (pełny, nie jakieś tam wersje LC czy EC) i ile takowa przeróbka będzie kosztować...
[#5] Re: Apollo 040 ---- 060

@R_J_MacReady, post #1

poza samym 060 przydalaby sie podstawka, oraz potrzeba modul zasilania, bo 060 bierze 3.3V. modul nie musi byc oryginalny, wazne zeby napiecie podac.
I tez mysle ze Stachu to wlasciwy adres :)
[#6] Re: Apollo 040 ---- 060

@OSH, post #4

@OSH

Tylko do Stacha jeśli chodzi o przeróbki sprzętu. Napisz do niego myślę, że nie powinno być żadnych problemów.
[#7] Re: Apollo 040 ---- 060

@R_J_MacReady, post #1

Stachu przerobił mi Apollo, naprawdę polecam jego usługi .
[#8] Re: Apollo 040 ---- 060

@PrzemasIII, post #7

Dzięki za pomoc. Trafił mi się tanio 040 z Machem131 więc myślę że opłaca mi się przeróbka.

Pozdrawiam
[#9] Re: Apollo 040 ---- 060

@OSH, post #4

Czesc,

No ja nie bede oryginalny w temacie polecenia kogos do przerobki karty. Jesli masz zamiar przerobic te karte a nigdy wczesniej sie za to nie zabierales - polecem, podobnie jak przedmowcy, Stacha.
W grudniu 2010 kupilem karte Apollo 1240/33MHz. Pozniej wyslallem do Stacha. Nie minal tydzien a karte mialem juz znowu w swojej Amidze Stachu podal linka gdzie byly zdjecia mojej karty na poszczegolnych etapach przerobki, filmik z programami diagnostycznymi i demami tez zrobil. Jednym slowem: pelen profesjonalizm. Dodam jeszcze tylko, ze w ramach przerobki Stachu wstawil mi pelny procesor 68060 z maska 71E41J. Procesor chodzi na 80 MHz.
[#10] Re: Apollo 040 ---- 060

@adi, post #9

A jakiś kontakt do rzeczonego Stacha?
I czy np. naprawić kartę też u niego można? - mam padniętą apollo 40... i parę innych rzeczy w tym ppc z 40 itd - jeśli nie u niego to coś polecicie?
Może bym sprzęta odpalił w końcu...
[#11] Re: Apollo 040 ---- 060

@jokov, post #10

A jakiś kontakt do rzeczonego Stacha?

Na ppa.pl ma ksywkę stachu100, użyj we funkcji "szukaj"
[#12] Re: Apollo 040 ---- 060

@waldiamiga, post #11

tak już namierzony ;)
- ale dzięki :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem