[#1] Slideshow by Amiga
Czy jest na Amigę jakiś program robiący plik wykonywalny zawierający slideshow? Znaczy klikam na pliczek exe który zawiera w sobie jakąś pokazywaczkę i fotki, po czym następuje automagicznie prezentacja zdjęć w nim zawartych?
[#2] Re: Slideshow by Amiga

@Dopuser, post #1

Hollywood Dezindżer z tego co wiem. Tak po prawdzie to wszystkie prezentacje jakie widziałem chyba nic wielkiego ponad slideshow nie pokazały, więc będzie jak znalazł.
[#3] Re: Slideshow by Amiga

@GumBoy, post #2

To wiem, ale chodzi mi raczej o jakąś "pchełkę".
[#4] Re: Slideshow by Amiga

@Dopuser, post #3

Ale skoro plik wykonywalny ma byc na Amidze, to nie bardzo rozumiem sens robienia czegos takiego, skoro przy pomocy skryptu pod ikonka mozna pod to podpiac pierwsza lepsza przegladarke obrazkow..
[#5] Re: Slideshow by Amiga

@Dopuser, post #3

Chociaz jesli koniecznie upierasz sie przy exe, to mozesz podeslac mi zdjecia, to Ci zrobie plik wykonywalny w Hollywoodzie. Pytanie czy masz karte graficzna, bo bez tego nie zadziala.
[#6] Re: Slideshow by Amiga

@Dopuser, post #1

Najlepszy i najbardziej uniwersalny to SCALA MM400
[#7] Re: Slideshow by Amiga

@Mufa, post #4

No a skąd skrypt ma wiedzieć za każdym razem które fotki pokazać spośród tysiąca?
A tak robię execa z konkretnymi fotkami, nadaję mu odpowiednią nazwę, usuwam zbędne foty, i zapominam.
[#8] Re: Slideshow by Amiga

@Shredder, post #6

A Scala "produkuje" exeki? I jak z rodzielczością fotek? Nie degraduje?
[#9] Re: Slideshow by Amiga

@Dopuser, post #8

O ile wiem Scala nie robi execow. Ponato mam watpliwosci co do obslugiwanych rozdzialek dzisiejszych zdjec i plynnego przechodzenia slideshow na duzych grafikach (zreszta na Hollywoodzie 68k tez byloby wolno).
[#10] Re: Slideshow by Amiga

@Mufa, post #5

To, że Hollywood na to pozwala to wiem, ale mi chodzi raczej o jakąś "pchełkę" dla każdego.
[#11] Re: Slideshow by Amiga

@Dopuser, post #7

uzyj agassm
[#12] Re: Slideshow by Amiga

@Dopuser, post #7

No a skąd skrypt ma wiedzieć za każdym razem które fotki pokazać spośród tysiąca?

AmigaDOS na bank pozwala na coś takiego.
Teraz jestem odcięty od MorphOSa, to Ci nie sprawdzę jak to zrobić.
Myślę że ViewTek albo Visage dał by radę.

edit-----
Albo zobacz to.

Ostatnia aktualizacja: 09.12.2012 15:01:41 przez kjb666
[#13] Re: Slideshow by Amiga

@Dopuser, post #7

Podając nazwy plików?
[#14] Re: Slideshow by Amiga

@GumBoy, post #13

MysticView!!!
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem